Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
117 kcal / 490 Kj
Fedt::
10.0 g
Heraf mættede fedtsyrer::
1.2 g
Kulhydrat::
3.8 g
Heraf sukkerarter::
1.9 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
2.1 g
Salt::
0.10 g

Spinach Bhaji in Frederiksberg

Mushrooms Fenugreek er mødet mellem det indiske og nordiske køkken. Det er helt og aldeles en ret, du kun kan få hos Bindia. Og så er den tilmed vegansk, så alle kan være med.

Det nye og det gamle

Selvom det indiske subkontinent er enormt med stor diversitet i klima, landbrug og ingredienser, er brugen af svampe i madlavningen, noget man meget sjældent ser i Indien; særligt fordi, der ikke er mange steder, der er ideelle for deres vækst.

Brugen af svampe var derfor først noget, Bindias grundlægger rigtigt stiftede bekendtskab med, efter han kom til Danmark. ”Det var en spændende ny verden, der åbnede sig,” fortæller han.

På den anden side, er Fenugreek (dansk for bukkehorn) langt mere typisk for det indiske køkken. Planten er rig på fibre, antioxidanter, B-vitaminer og jern. I kraft af at også være rig på proteiner, er det samtidigt forståeligt, at det er en yndet spise for et stigende antal sundhedsbevidste forbrugere.

Ligesom i flere af Bindias retter, er bukkehorn en fast bestanddel i mange køkkener i Inden, som også er verdens største producent af bukkehorn. Planten har en sød og lidt nøddeagtig smag, der kan minde lidt om sirup. Derfor er den også brugt i søde sager i både indiske og mellemøstlige opskrifter.

Den kan dog være meget bitter, hvis den spises rå. Tilberedes den derimod på den rigtige måde med andre krydderier, kan den transformere maden ved at tilføje en særlig sødme og dybde til smagen.

Og svampene? ”De er ikke kun sunde og lækre, men var mindst lige så meget et fantastisk alternativ for vegetarer,” fortæller Amer Suleman.

Nærmest alle Indiens større religioner som Hinduismen, Buddhismen, Sikhismen og Jainismen samt verdens ældste medicinsystem Ayurveda, har siden tidernes morgen enten advokeret for en kødfri kost eller direkte forbudt kødforbrug.

En undersøgelse fra 2021 indikerer da også, at omkring 40% af landets befolkning identificerer sig som vegetarer, mens dette tal er langt højere i enkelte stater, som fx landets geografisk største Rajastan, hvor det gælder for 3 ud af 4.

Hos Bindia kan man derfor få samtlige af vores lækre curries i en vegetarisk version - i tillæg til 9 deciderede vegetariske og veganske retter som vores Mushrooms Fenugreek.

Mushrooms Fenugreek på Bindia-måden

Bindias Mushrooms Fenugreek blev Bindias måde at fusionere det nordiske og indiske køkken. ”Jeg har altid været glad for Bukkehorn og dets evne til at give smag”, fortæller Bindias grundlægger. Mushrooms Fenugreek er derfor en kort sagt en lækker indisk ret med et nordisk touch fra årstidens svampe og de klassiske tempereringer med indiske krydderier.

En temperering en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges separat ved brandvarme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag. Vores Mushrooms Fenugreek gennemgår flere tempereringer, som bl.a. er fokuseret omkring ’varme’ krydderier som spidskommen og sennepsfrø. Den færdige ret bliver toppet op med frisk koriander.

Velbekomme!

Smag vores Mushrooms Fenugreek i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Frederiksberg - Bangan Burtha in Frederiksberg - Bombay Mix in Frederiksberg - Butter Cauliflower in Frederiksberg - Butter Cauliflower Platter in Frederiksberg - Butter Chicken in Frederiksberg - Butter Chicken Platter in Frederiksberg - Butter Lamb in Frederiksberg - Butter Lamb Platter in Frederiksberg - Butter Paneer in Frederiksberg - Butter Paneer Platter in Frederiksberg - Cauliflower Biryani in Frederiksberg - Cauliflower Jeera Masala in Frederiksberg - Cauliflower Korma in Frederiksberg - Cauliflower Madras in Frederiksberg - Cauliflower Spinach in Frederiksberg - Cauliflower Tikka Masala in Frederiksberg - Channa Masala in Frederiksberg - Chicken Biryani in Frederiksberg - Chicken Jeera Masala in Frederiksberg - Chicken Korma in Frederiksberg - Chicken Madras in Frederiksberg - Chicken Spinach in Frederiksberg - Chicken Tikka Masala in Frederiksberg - Chutneys in Frederiksberg - Coca-Cola in Frederiksberg - Coca-Cola Zero in Frederiksberg - Coconut Tamarind Cauliflower in Frederiksberg - Coconut Tamarind Chicken in Frederiksberg - Coconut Tamarind Lamb in Frederiksberg - Coconut Tamarind Paneer in Frederiksberg - Garlic Nan in Frederiksberg - Kale Salad in Frederiksberg - Kingfisher in Frederiksberg - Lamb Biryani in Frederiksberg - Lamb Jeera Masala in Frederiksberg - Lamb Korma in Frederiksberg - Lamb Madras in Frederiksberg - Lamb Spinach in Frederiksberg - Lamb Tikka Masala in Frederiksberg - Lemonade in Frederiksberg - Mango Chutney in Frederiksberg - Mango Lassi in Frederiksberg - Mango Mint Smoothie in Frederiksberg - Mattar Paneer in Frederiksberg - Nan in Frederiksberg - Paneer Biryani in Frederiksberg - Paneer Jeera Masala in Frederiksberg - Paneer Korma in Frederiksberg - Paneer Madras in Frederiksberg - Paneer Spinach in Frederiksberg - Paneer Tikka Masala in Frederiksberg - Papadums in Frederiksberg - Paratha in Frederiksberg - Pilaoo Rice in Frederiksberg - Raita in Frederiksberg - Sparkling Water in Frederiksberg - Spinach Bhaji in Frederiksberg - Spring Water in Frederiksberg - Yellow Dal in Frederiksberg