Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
183 kcal / 764 Kj
Fedt::
14.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.3 g
Kulhydrat::
6.5 g
Heraf sukkerarter::
3.4 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
7.3 g
Salt::
0.29 g

Chicken Korma in Husum

Bindias Chicken Korma er en avanceret indisk ret, der kræver tid, talent og tålmodighed fra kokkens side. Til gengæld er den cremede Chicken Korma altid besværet og ventetiden værd!

Nordindiske nødder

Kormaen er en kendt indisk curry (gryderet/sovs), der kan spores helt tilbage til det 16. århundrede og Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. Denne curry var en yndet ret ved dynastiets hof og skulle efter sigende være serveret i en særlig hvid version ved indvielsen af Taj Mahal.

I Bindia laver vi Chicken Korma, som man gør i de bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra. Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Chicken Korma har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Butter-curry, har vi også udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Korma, som ikke kun tilføjer retten nogle sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker cremet konsistens og en helt speciel sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Chicken Korma er samlet set en ret kompleks ret, der både forlanger know-how og tålmodighed af kokken. Udover nødder og know-how, kræver denne curry også masser af løg, som både er centrale i opbygningen af curryens grundlæggende base og tilsættes gavmildt i løbet af tilberedningen.

Chicken Korma på Bindia-måden

I Bindias Korma er der meget duft og varme, som især kommer af flere tempereringer med ’varme’ krydderier som nellike og kardemomme.

Temperering er en særlig krydrings-teknik, udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger i vores Chicken Korma. Dissse marinerer vi først i vores helt egen marinade af af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Korma i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Husum - Bangan Burtha in Husum - Bombay Mix in Husum - Butter Cauliflower in Husum - Butter Chicken in Husum - Butter Lamb in Husum - Butter Paneer in Husum - Cauliflower Biryani in Husum - Cauliflower Jeera Masala in Husum - Cauliflower Korma in Husum - Cauliflower Madras in Husum - Cauliflower Platter in Husum - Cauliflower Spinach in Husum - Cauliflower Tikka Masala in Husum - Channa Masala in Husum - Chicken Biryani in Husum - Chicken Jeera Masala in Husum - Chicken Korma in Husum - Chicken Madras in Husum - Chicken Platter in Husum - Chicken Spinach in Husum - Chicken Tikka Masala in Husum - Chutneys in Husum - Coca-Cola in Husum - Coca-Cola Zero in Husum - Coconut Tamarind Cauliflower in Husum - Coconut Tamarind Chicken in Husum - Coconut Tamarind Lamb in Husum - Coconut Tamarind Paneer in Husum - Kale Salad in Husum - Kingfisher in Husum - Lamb Biryani in Husum - Lamb Jeera Masala in Husum - Lamb Korma in Husum - Lamb Madras in Husum - Lamb Platter in Husum - Lamb Spinach in Husum - Lamb Tikka Masala in Husum - Lemonade in Husum - Mango Chutney in Husum - Mango Lassi in Husum - Mattar Paneer in Husum - Nan in Husum - Paneer Biryani in Husum - Paneer Jeera Masala in Husum - Paneer Korma in Husum - Paneer Madras in Husum - Paneer Platter in Husum - Paneer Spinach in Husum - Paneer Tikka Masala in Husum - Papadums in Husum - Paratha in Husum - Pilaoo Rice in Husum - Raita in Husum - Sparkling Water in Husum - Spinach Bhaji in Husum - Spring Water in Husum - Yellow Dal in Husum