Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Virum

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Virum - Bangan Burtha in Virum - Bombay Mix in Virum - Butter Cauliflower in Virum - Butter Chicken in Virum - Butter Lamb in Virum - Butter Paneer in Virum - Cauliflower Biryani in Virum - Cauliflower Jeera Masala in Virum - Cauliflower Korma in Virum - Cauliflower Madras in Virum - Cauliflower Platter in Virum - Cauliflower Spinach in Virum - Cauliflower Tikka Masala in Virum - Channa Masala in Virum - Chicken Biryani in Virum - Chicken Jeera Masala in Virum - Chicken Korma in Virum - Chicken Madras in Virum - Chicken Platter in Virum - Chicken Spinach in Virum - Chicken Tikka Masala in Virum - Chutneys in Virum - Coca-Cola in Virum - Coca-Cola Zero in Virum - Coconut Tamarind Cauliflower in Virum - Coconut Tamarind Chicken in Virum - Coconut Tamarind Lamb in Virum - Coconut Tamarind Paneer in Virum - Garlic Nan in Virum - Kale Salad in Virum - Kingfisher in Virum - Lamb Biryani in Virum - Lamb Jeera Masala in Virum - Lamb Korma in Virum - Lamb Madras in Virum - Lamb Platter in Virum - Lamb Spinach in Virum - Lamb Tikka Masala in Virum - Lemonade in Virum - Mango Chutney in Virum - Mango Lassi in Virum - Mattar Paneer in Virum - Nan in Virum - Paneer Biryani in Virum - Paneer Jeera Masala in Virum - Paneer Korma in Virum - Paneer Madras in Virum - Paneer Platter in Virum - Paneer Spinach in Virum - Paneer Tikka Masala in Virum - Papadums in Virum - Paratha in Virum - Pilaoo Rice in Virum - Raita in Virum - Sparkling Water in Virum - Spinach Bhaji in Virum - Spring Water in Virum - Yellow Dal in Virum