Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
230 kcal / 960 Kj
Fedt::
20.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.1 g
Kulhydrat::
5.0 g
Heraf sukkerarter::
2.7 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
5.5 g
Salt::
0.29 g

Lamb Tikka Masala in Sundby

Lamb Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med bid af ingefær og spidskommen samt lækkert og mørt newzealandsk lammekød.

Den migrerende Tikka Masala

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn. ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Lamb Tikka Masala på Bindia-måden

Lamb Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: bid og smørelse.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Tikka Masala, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sundby - Bangan Burtha in Sundby - Bombay Mix in Sundby - Butter Cauliflower in Sundby - Butter Chicken in Sundby - Butter Lamb in Sundby - Butter Paneer in Sundby - Cauliflower Biryani in Sundby - Cauliflower Jeera Masala in Sundby - Cauliflower Korma in Sundby - Cauliflower Madras in Sundby - Cauliflower Platter in Sundby - Cauliflower Spinach in Sundby - Cauliflower Tikka Masala in Sundby - Channa Masala in Sundby - Chicken Biryani in Sundby - Chicken Jeera Masala in Sundby - Chicken Korma in Sundby - Chicken Madras in Sundby - Chicken Platter in Sundby - Chicken Spinach in Sundby - Chicken Tikka Masala in Sundby - Chutneys in Sundby - Coca-Cola in Sundby - Coca-Cola Zero in Sundby - Coconut Tamarind Cauliflower in Sundby - Coconut Tamarind Chicken in Sundby - Coconut Tamarind Lamb in Sundby - Coconut Tamarind Paneer in Sundby - Kale Salad in Sundby - Kingfisher in Sundby - Lamb Biryani in Sundby - Lamb Jeera Masala in Sundby - Lamb Korma in Sundby - Lamb Madras in Sundby - Lamb Platter in Sundby - Lamb Spinach in Sundby - Lamb Tikka Masala in Sundby - Lemonade in Sundby - Mango Chutney in Sundby - Mango Lassi in Sundby - Mattar Paneer in Sundby - Nan in Sundby - Paneer Biryani in Sundby - Paneer Jeera Masala in Sundby - Paneer Korma in Sundby - Paneer Madras in Sundby - Paneer Platter in Sundby - Paneer Spinach in Sundby - Paneer Tikka Masala in Sundby - Papadums in Sundby - Paratha in Sundby - Pilaoo Rice in Sundby - Raita in Sundby - Sparkling Water in Sundby - Spinach Bhaji in Sundby - Spring Water in Sundby - Yellow Dal in Sundby