Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
291 kcal / 1216 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.5 g
Kulhydrat::
18.2 g
Heraf sukkerarter::
1.4 g
Kostfibre::
2.7 g
Protein::
8.1 g
Salt::
0.20 g

Chicken Biryani in Sydhavn

Chicken Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Chicken Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges i brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn, og herefter griller ved meget høje temperaturer, så kødet ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Biryani i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sydhavn - Bangan Burtha in Sydhavn - Bombay Mix in Sydhavn - Butter Cauliflower in Sydhavn - Butter Chicken in Sydhavn - Butter Lamb in Sydhavn - Butter Paneer in Sydhavn - Cauliflower Biryani in Sydhavn - Cauliflower Jeera Masala in Sydhavn - Cauliflower Korma in Sydhavn - Cauliflower Madras in Sydhavn - Cauliflower Platter in Sydhavn - Cauliflower Spinach in Sydhavn - Cauliflower Tikka Masala in Sydhavn - Channa Masala in Sydhavn - Chicken Biryani in Sydhavn - Chicken Jeera Masala in Sydhavn - Chicken Korma in Sydhavn - Chicken Madras in Sydhavn - Chicken Platter in Sydhavn - Chicken Spinach in Sydhavn - Chicken Tikka Masala in Sydhavn - Chutneys in Sydhavn - Coca-Cola in Sydhavn - Coca-Cola Zero in Sydhavn - Coconut Tamarind Cauliflower in Sydhavn - Coconut Tamarind Chicken in Sydhavn - Coconut Tamarind Lamb in Sydhavn - Coconut Tamarind Paneer in Sydhavn - Garlic Nan in Sydhavn - Kale Salad in Sydhavn - Kingfisher in Sydhavn - Lamb Biryani in Sydhavn - Lamb Jeera Masala in Sydhavn - Lamb Korma in Sydhavn - Lamb Madras in Sydhavn - Lamb Platter in Sydhavn - Lamb Spinach in Sydhavn - Lamb Tikka Masala in Sydhavn - Lemonade in Sydhavn - Mango Chutney in Sydhavn - Mango Lassi in Sydhavn - Mango Mint Smoothie in Sydhavn - Mattar Paneer in Sydhavn - Nan in Sydhavn - Paneer Biryani in Sydhavn - Paneer Jeera Masala in Sydhavn - Paneer Korma in Sydhavn - Paneer Madras in Sydhavn - Paneer Platter in Sydhavn - Paneer Spinach in Sydhavn - Paneer Tikka Masala in Sydhavn - Papadums in Sydhavn - Paratha in Sydhavn - Pilaoo Rice in Sydhavn - Raita in Sydhavn - Sparkling Water in Sydhavn - Spinach Bhaji in Sydhavn - Spring Water in Sydhavn - Yellow Dal in Sydhavn