Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
138 kcal / 576 Kj
Fedt::
9.0 g
Heraf mættede fedtsyrer::
1.3 g
Kulhydrat::
7.0 g
Heraf sukkerarter::
3.7 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
6.2 g
Salt::
0.31 g

Chicken Jeera Masala in København K

I Bindias Chicken Jeera Masala får man en bid af det ægte Indien, råt og ufortyndet, og med en masse eksotiske krydderier - men det er stadig Jeera, der bestemmer.

Den globale Jeera

”Jeera” betyder spidskommen og ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som traditionelt laves fra bunden i de indiske hjem. Herhjemme kender vi bedst Masala som karrypulver (nogle gange kaldet ”Garam Masala”), selvom det alligevel ikke er helt det samme.

Karrypulveret opstod nemlig i det 18. århundrede som et britisk forsøg på at standardisere og kommercialisere de mange spændende krydderiblandinger, der er så centrale i indisk madlavning.

Der er flere gode grunde til at det gængse karrypulver ikke kommer i nærheden af en god indisk Masala, bl.a. fordi man i Indien tilbereder krydderierne på andre måder, end vi normalt gør i Vesten, hvor karrypulveret ofte tilsættes maden, som var det salt.

Men selvom der er langt større variation blandt de indiske Masala-blandinger end hos karrypulveret, har de dog til fælles at ofte indeholder spidskommen som et bærende eller dominerende krydderi.

Dette krydderi bliver fx også ofte brugt i chilipulvere. Faktisk er spidskommen nok det mest udbredte krydderi overhovedet, og det eksisterer som noget nær en grundsubstans i et utal af køkkener – ikke kun i Indien, men bl.a. også i Nordafrika og Mellemøsten.

Krydderiet har en særlig varme, en næsten røget, nødde- eller jord-agtig smag, og kan selv i små mængder tilføje en dybde til andre smage, hvis det tilføjes rigtigt i madlavningsprocessen – selv i retter, man ellers ikke ville forvente var en oplagt kandidat til spidskommen.

Den ældgamle Jeera

Det har derfor været brugt overalt, hvor det har kunnet dyrkes og har haft en prominent kulinarisk rolle i store civilisationer som fx Romerriget og det Antikke Grækenland. I det gamle Ægypten blev spidskommen ikke kun brugt i madlavning, men sågar også som en del af mumificeringen af afdøde ægyptere. I kraft af arkæologiske udgravninger, ved vi i dag at spidskommen i hvert fald har været brugt i omkring 8.000 år.

Siden tidernes morgen, har det på samme måde været en kulinarisk hjørnesten i Indien, som i dag er verdens største producent af spidskommen med omkring 70% af verdens samlede produktion. Særligt i Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman er fra, er spidskommen noget nær en grundsubstans, og mange nordindiske curries begynder ofte med en temperering, der inkluderer spidskommen.

Temperering er en særlig Indisk krydrings-teknik, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag. Og det samme gør vi selvfølgelig i vores Chicken Jeera Masala med spidskommen og andre spændende krydderier som fx ajwain og gurkemeje.

Chicken Jeera Masala

”Der er en tendens i vesten til at en indisk curry skal være pureret, most helt ud som en grød. Men i min Chicken Jeera Masala, skal man kunne se, smage og mærke det hele helt tydeligt – råt og ufortyndet!” fortæller Amer Suleman.

Spidskommen er selvfølgelig den mest dominerende i denne autentiske Chicken Jeera Masala. Den giver ikke kun dybde til de andre krydderier, men står også perfekt til gode, friske råvarer som ingefær, hvidløg, løg og tomat.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger i vores Chicken Jeera Masala, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Jeera Masala i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in København K - Bangan Burtha in København K - Bombay Mix in København K - Butter Cauliflower in København K - Butter Chicken in København K - Butter Lamb in København K - Butter Paneer in København K - Cauliflower Biryani in København K - Cauliflower Jeera Masala in København K - Cauliflower Korma in København K - Cauliflower Madras in København K - Cauliflower Platter in København K - Cauliflower Spinach in København K - Cauliflower Tikka Masala in København K - Channa Masala in København K - Chicken Biryani in København K - Chicken Jeera Masala in København K - Chicken Korma in København K - Chicken Madras in København K - Chicken Platter in København K - Chicken Spinach in København K - Chicken Tikka Masala in København K - Chutneys in København K - Coca-Cola in København K - Coca-Cola Zero in København K - Coconut Tamarind Cauliflower in København K - Coconut Tamarind Chicken in København K - Coconut Tamarind Lamb in København K - Coconut Tamarind Paneer in København K - Kale Salad in København K - Kingfisher in København K - Lamb Biryani in København K - Lamb Jeera Masala in København K - Lamb Korma in København K - Lamb Madras in København K - Lamb Platter in København K - Lamb Spinach in København K - Lamb Tikka Masala in København K - Lemonade in København K - Mango Chutney in København K - Mango Lassi in København K - Mattar Paneer in København K - Nan in København K - Paneer Biryani in København K - Paneer Jeera Masala in København K - Paneer Korma in København K - Paneer Madras in København K - Paneer Platter in København K - Paneer Spinach in København K - Paneer Tikka Masala in København K - Papadums in København K - Paratha in København K - Pilaoo Rice in København K - Raita in København K - Sparkling Water in København K - Spinach Bhaji in København K - Spring Water in København K - Yellow Dal in København K