Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
291 kcal / 1216 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.5 g
Kulhydrat::
18.2 g
Heraf sukkerarter::
1.4 g
Kostfibre::
2.7 g
Protein::
8.1 g
Salt::
0.20 g

Chicken Biryani in Valby

Chicken Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Chicken Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges i brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn, og herefter griller ved meget høje temperaturer, så kødet ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Biryani i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Valby - Bangan Burtha in Valby - Bombay Mix in Valby - Butter Cauliflower in Valby - Butter Cauliflower Platter in Valby - Butter Chicken in Valby - Butter Chicken Platter in Valby - Butter Lamb in Valby - Butter Lamb Platter in Valby - Butter Paneer in Valby - Butter Paneer Platter in Valby - Cauliflower Biryani in Valby - Cauliflower Jeera Masala in Valby - Cauliflower Korma in Valby - Cauliflower Madras in Valby - Cauliflower Spinach in Valby - Cauliflower Tikka Masala in Valby - Channa Masala in Valby - Chicken Biryani in Valby - Chicken Jeera Masala in Valby - Chicken Korma in Valby - Chicken Madras in Valby - Chicken Spinach in Valby - Chicken Tikka Masala in Valby - Chutneys in Valby - Coca-Cola in Valby - Coca-Cola Zero in Valby - Coconut Tamarind Cauliflower in Valby - Coconut Tamarind Chicken in Valby - Coconut Tamarind Lamb in Valby - Coconut Tamarind Paneer in Valby - Garlic Nan in Valby - Kale Salad in Valby - Kingfisher in Valby - Lamb Biryani in Valby - Lamb Jeera Masala in Valby - Lamb Korma in Valby - Lamb Madras in Valby - Lamb Spinach in Valby - Lamb Tikka Masala in Valby - Lemonade in Valby - Mango Chutney in Valby - Mango Lassi in Valby - Mango Mint Smoothie in Valby - Mattar Paneer in Valby - Nan in Valby - Paneer Biryani in Valby - Paneer Jeera Masala in Valby - Paneer Korma in Valby - Paneer Madras in Valby - Paneer Spinach in Valby - Paneer Tikka Masala in Valby - Papadums in Valby - Paratha in Valby - Pilaoo Rice in Valby - Raita in Valby - Sparkling Water in Valby - Spinach Bhaji in Valby - Spring Water in Valby - Yellow Dal in Valby