Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
313 kcal / 1311 Kj
Fedt::
22.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.2 g
Kulhydrat::
18.4 g
Heraf sukkerarter::
1.5 g
Kostfibre::
2.8 g
Protein::
7.7 g
Salt::
0.20 g

Paneer Biryani in Østerbro (København Ø)

Paneer Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Paneer Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Paneer Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Paneer Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandende varme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Mens ”Biryani” er navnet på denne kendte ris-ret, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Paneer Biryani. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med - som fx mange frø, nødder og kerner i Bindias Paneer Biryani.

Velbekomme!

Smag vores Paneer Biryani i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Østerbro (København Ø) - Bangan Burtha in Østerbro (København Ø) - Bombay Mix in Østerbro (København Ø) - Butter Cauliflower in Østerbro (København Ø) - Butter Chicken in Østerbro (København Ø) - Butter Lamb in Østerbro (København Ø) - Butter Paneer in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Biryani in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Jeera Masala in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Korma in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Madras in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Platter in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Spinach in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Tikka Masala in Østerbro (København Ø) - Channa Masala in Østerbro (København Ø) - Chicken Biryani in Østerbro (København Ø) - Chicken Jeera Masala in Østerbro (København Ø) - Chicken Korma in Østerbro (København Ø) - Chicken Madras in Østerbro (København Ø) - Chicken Platter in Østerbro (København Ø) - Chicken Spinach in Østerbro (København Ø) - Chicken Tikka Masala in Østerbro (København Ø) - Chutneys in Østerbro (København Ø) - Coca-Cola in Østerbro (København Ø) - Coca-Cola Zero in Østerbro (København Ø) - Coconut Tamarind Cauliflower in Østerbro (København Ø) - Coconut Tamarind Chicken in Østerbro (København Ø) - Coconut Tamarind Lamb in Østerbro (København Ø) - Coconut Tamarind Paneer in Østerbro (København Ø) - Garlic Nan in Østerbro (København Ø) - Kale Salad in Østerbro (København Ø) - Kingfisher in Østerbro (København Ø) - Lamb Biryani in Østerbro (København Ø) - Lamb Jeera Masala in Østerbro (København Ø) - Lamb Korma in Østerbro (København Ø) - Lamb Madras in Østerbro (København Ø) - Lamb Platter in Østerbro (København Ø) - Lamb Spinach in Østerbro (København Ø) - Lamb Tikka Masala in Østerbro (København Ø) - Lemonade in Østerbro (København Ø) - Mango Chutney in Østerbro (København Ø) - Mango Lassi in Østerbro (København Ø) - Mattar Paneer in Østerbro (København Ø) - Nan in Østerbro (København Ø) - Paneer Biryani in Østerbro (København Ø) - Paneer Jeera Masala in Østerbro (København Ø) - Paneer Korma in Østerbro (København Ø) - Paneer Madras in Østerbro (København Ø) - Paneer Platter in Østerbro (København Ø) - Paneer Spinach in Østerbro (København Ø) - Paneer Tikka Masala in Østerbro (København Ø) - Papadums in Østerbro (København Ø) - Paratha in Østerbro (København Ø) - Pilaoo Rice in Østerbro (København Ø) - Raita in Østerbro (København Ø) - Sparkling Water in Østerbro (København Ø) - Spinach Bhaji in Østerbro (København Ø) - Spring Water in Østerbro (København Ø) - Yellow Dal in Østerbro (København Ø)