Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
16.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.9 g
Kulhydrat::
4.5 g
Heraf sukkerarter::
2.6 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
7.2 g
Salt::
0.22 g

Chicken Tikka Masala in Sundbyøster

Bindias Chicken Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med et frisk bid af ingefær og spidskommen samt marineret og grillet inderfilet.

Den migrerende Tikka Masala

I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem indisk mad og Chicken Tikka Masala. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Chicken Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn.

”Chicken Tikka” hentyder derfor til små stykker af marineret og grillet kylling, mens ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Chicken Tikka Masala på Bindia-måden

Hvordan den i sin tid er improviseret, virker i bagklogskabens lys lige til: man marinerer og griller noget kylling og putter det i en curry (sovs).

Bindias Chicken Tikka Masala virker, for det utrænede øje, da også næsten lige så enkel, som den er lækker: først marinerer vi kylllinge-inderfilet i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Den curry, der bruges til Bindias Chicken Tikka Masala, har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sundbyøster - Bangan Burtha in Sundbyøster - Bombay Mix in Sundbyøster - Butter Cauliflower in Sundbyøster - Butter Chicken in Sundbyøster - Butter Lamb in Sundbyøster - Butter Paneer in Sundbyøster - Cauliflower Biryani in Sundbyøster - Cauliflower Jeera Masala in Sundbyøster - Cauliflower Korma in Sundbyøster - Cauliflower Madras in Sundbyøster - Cauliflower Platter in Sundbyøster - Cauliflower Spinach in Sundbyøster - Cauliflower Tikka Masala in Sundbyøster - Channa Masala in Sundbyøster - Chicken Biryani in Sundbyøster - Chicken Jeera Masala in Sundbyøster - Chicken Korma in Sundbyøster - Chicken Madras in Sundbyøster - Chicken Platter in Sundbyøster - Chicken Spinach in Sundbyøster - Chicken Tikka Masala in Sundbyøster - Chutneys in Sundbyøster - Coca-Cola in Sundbyøster - Coca-Cola Zero in Sundbyøster - Coconut Tamarind Cauliflower in Sundbyøster - Coconut Tamarind Chicken in Sundbyøster - Coconut Tamarind Lamb in Sundbyøster - Coconut Tamarind Paneer in Sundbyøster - Kale Salad in Sundbyøster - Kingfisher in Sundbyøster - Lamb Biryani in Sundbyøster - Lamb Jeera Masala in Sundbyøster - Lamb Korma in Sundbyøster - Lamb Madras in Sundbyøster - Lamb Platter in Sundbyøster - Lamb Spinach in Sundbyøster - Lamb Tikka Masala in Sundbyøster - Lemonade in Sundbyøster - Mango Chutney in Sundbyøster - Mango Lassi in Sundbyøster - Mattar Paneer in Sundbyøster - Nan in Sundbyøster - Paneer Biryani in Sundbyøster - Paneer Jeera Masala in Sundbyøster - Paneer Korma in Sundbyøster - Paneer Madras in Sundbyøster - Paneer Platter in Sundbyøster - Paneer Spinach in Sundbyøster - Paneer Tikka Masala in Sundbyøster - Papadums in Sundbyøster - Paratha in Sundbyøster - Pilaoo Rice in Sundbyøster - Raita in Sundbyøster - Sparkling Water in Sundbyøster - Spinach Bhaji in Sundbyøster - Spring Water in Sundbyøster - Yellow Dal in Sundbyøster