Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
230 kcal / 960 Kj
Fedt::
20.4 g
Heraf mættede fedtsyrer::
7.7 g
Kulhydrat::
5.0 g
Heraf sukkerarter::
2.7 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
6.3 g
Salt::
0.23 g

Paneer Tikka Masala in Vesterbro (København V)

Paneer Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med et frisk bid af ingefær og spidskommen samt traditionel, ulagret indisk ost.

Den migrerende Tikka Masala

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn. ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Paneer Tikka Masala på Bindia-måden

Paneer Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: bid og smørelse.

Mens ”Tikka Masala” er navnet på curryen, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med; i dette tilfælde de cremede nødder med et bid af spidskommen og ingefær.

Velbekomme!

Smag vores Paneer Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Vesterbro (København V) - Bangan Burtha in Vesterbro (København V) - Bombay Mix in Vesterbro (København V) - Butter Cauliflower in Vesterbro (København V) - Butter Chicken in Vesterbro (København V) - Butter Lamb in Vesterbro (København V) - Butter Paneer in Vesterbro (København V) - Cauliflower Biryani in Vesterbro (København V) - Cauliflower Jeera Masala in Vesterbro (København V) - Cauliflower Korma in Vesterbro (København V) - Cauliflower Madras in Vesterbro (København V) - Cauliflower Platter in Vesterbro (København V) - Cauliflower Spinach in Vesterbro (København V) - Cauliflower Tikka Masala in Vesterbro (København V) - Channa Masala in Vesterbro (København V) - Chicken Biryani in Vesterbro (København V) - Chicken Jeera Masala in Vesterbro (København V) - Chicken Korma in Vesterbro (København V) - Chicken Madras in Vesterbro (København V) - Chicken Platter in Vesterbro (København V) - Chicken Spinach in Vesterbro (København V) - Chicken Tikka Masala in Vesterbro (København V) - Chutneys in Vesterbro (København V) - Coca-Cola in Vesterbro (København V) - Coca-Cola Zero in Vesterbro (København V) - Coconut Tamarind Cauliflower in Vesterbro (København V) - Coconut Tamarind Chicken in Vesterbro (København V) - Coconut Tamarind Lamb in Vesterbro (København V) - Coconut Tamarind Paneer in Vesterbro (København V) - Kale Salad in Vesterbro (København V) - Kingfisher in Vesterbro (København V) - Lamb Biryani in Vesterbro (København V) - Lamb Jeera Masala in Vesterbro (København V) - Lamb Korma in Vesterbro (København V) - Lamb Madras in Vesterbro (København V) - Lamb Platter in Vesterbro (København V) - Lamb Spinach in Vesterbro (København V) - Lamb Tikka Masala in Vesterbro (København V) - Lemonade in Vesterbro (København V) - Mango Chutney in Vesterbro (København V) - Mango Lassi in Vesterbro (København V) - Mattar Paneer in Vesterbro (København V) - Nan in Vesterbro (København V) - Paneer Biryani in Vesterbro (København V) - Paneer Jeera Masala in Vesterbro (København V) - Paneer Korma in Vesterbro (København V) - Paneer Madras in Vesterbro (København V) - Paneer Platter in Vesterbro (København V) - Paneer Spinach in Vesterbro (København V) - Paneer Tikka Masala in Vesterbro (København V) - Papadums in Vesterbro (København V) - Paratha in Vesterbro (København V) - Pilaoo Rice in Vesterbro (København V) - Raita in Vesterbro (København V) - Sparkling Water in Vesterbro (København V) - Spinach Bhaji in Vesterbro (København V) - Spring Water in Vesterbro (København V) - Yellow Dal in Vesterbro (København V)