Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
216 kcal / 903 Kj
Fedt::
17.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
7.1 g
Kulhydrat::
7.0 g
Heraf sukkerarter::
3.4 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
6.4 g
Salt::
0.29 g

Paneer Korma in Nordhavn

Bindias Paneer Korma er en avanceret indisk ret, der både kræver tid, talent og tålmodighed fra kokkens side. Til gengæld er den cremede Paneer Korma altid besværet og ventetiden værd!

Nordindiske nødder

Kormaen er en kendt indisk curry (gryderet/sovs), der kan spores helt tilbage til det 16. århundrede og Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. Denne curry var en yndet ret ved dynastiets hof og skulle efter sigende være serveret i en særlig hvid version ved indvielsen af Taj Mahal.

I Bindia laver vi Paneer Korma, som man gør i de bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra. Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Paneer Korma har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Butter-curry, har vi også udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Korma, som ikke kun tilføjer retten nogle sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker cremet konsistens og en helt speciel sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Paneer Korma er samlet set en ret kompleks ret, der både forlanger know-how og tålmodighed af kokken. Udover nødder og know-how, kræver denne curry også masser af løg, som både er centrale i opbygningen a f curryens grundlæggende base og tilsættes gavmildt i løbet af tilberedningen.

Paneer Korma på Bindia-måden

I Bindias Korma er der meget duft og varme, som især kommer af flere tempereringer med ’varme’ krydderier som nellike og kardemomme.

Temperering er en særlig krydrings-teknik, udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Mens ”Korma” er navnet på curryen, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Paneer Korma. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med; i dette tilfælde de ’varme’ tempereringer i den søde og nøddeagtige Korma.

Velbekomme!

Smag vores Paneer Korma i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Nordhavn - Bangan Burtha in Nordhavn - Bombay Mix in Nordhavn - Butter Cauliflower in Nordhavn - Butter Chicken in Nordhavn - Butter Lamb in Nordhavn - Butter Paneer in Nordhavn - Cauliflower Biryani in Nordhavn - Cauliflower Jeera Masala in Nordhavn - Cauliflower Korma in Nordhavn - Cauliflower Madras in Nordhavn - Cauliflower Platter in Nordhavn - Cauliflower Spinach in Nordhavn - Cauliflower Tikka Masala in Nordhavn - Channa Masala in Nordhavn - Chicken Biryani in Nordhavn - Chicken Jeera Masala in Nordhavn - Chicken Korma in Nordhavn - Chicken Madras in Nordhavn - Chicken Platter in Nordhavn - Chicken Spinach in Nordhavn - Chicken Tikka Masala in Nordhavn - Chutneys in Nordhavn - Coca-Cola in Nordhavn - Coca-Cola Zero in Nordhavn - Coconut Tamarind Cauliflower in Nordhavn - Coconut Tamarind Chicken in Nordhavn - Coconut Tamarind Lamb in Nordhavn - Coconut Tamarind Paneer in Nordhavn - Kale Salad in Nordhavn - Kingfisher in Nordhavn - Lamb Biryani in Nordhavn - Lamb Jeera Masala in Nordhavn - Lamb Korma in Nordhavn - Lamb Madras in Nordhavn - Lamb Platter in Nordhavn - Lamb Spinach in Nordhavn - Lamb Tikka Masala in Nordhavn - Lemonade in Nordhavn - Mango Chutney in Nordhavn - Mango Lassi in Nordhavn - Mattar Paneer in Nordhavn - Nan in Nordhavn - Paneer Biryani in Nordhavn - Paneer Jeera Masala in Nordhavn - Paneer Korma in Nordhavn - Paneer Madras in Nordhavn - Paneer Platter in Nordhavn - Paneer Spinach in Nordhavn - Paneer Tikka Masala in Nordhavn - Papadums in Nordhavn - Paratha in Nordhavn - Pilaoo Rice in Nordhavn - Raita in Nordhavn - Sparkling Water in Nordhavn - Spinach Bhaji in Nordhavn - Spring Water in Nordhavn - Yellow Dal in Nordhavn