Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
181 kcal / 755 Kj
Fedt::
15.3 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.5 g
Kulhydrat::
5.8 g
Heraf sukkerarter::
1.5 g
Kostfibre::
2.2 g
Protein::
4.9 g
Salt::
0.29 g

Coconut Tamarind Lamb in Tingbjerg

Bindias Coconut Tamarind Lamb er en ægte hjemmelavet kulinarisk opfindelse, som du kun finder hos Bindia. Coconut Tamarind Lamb er et eksperiment i indisk madlavning og en måde at fusionere nord og syd på. 100% Bindias egen, men vi synes at alle skal prøve den.

Nordlig sødme

At prøve at sige noget entydigt om indisk mad, er nærmest en umulig opgave. I Indien er der nemlig lige så mange køkkener og kulinariske traditioner, som der er regioner, hvilket skyldes landets store diversitet i klima, landbrug, lokale skikke og ingredienser.

I det nordlige Indien i de bjergrige områder ved Himalaya, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra, er der fx tradition for at bruge et mix af nødder, frø og kerner som en central del af curry-tilberedningen. Dette gør både curryen cremet og sødlig og tilføjer en masse sunde og nærende kalorier, som er essentielle i disse koldere egne. Eksempler på ægte nøddefyldte, nordindske retter inkluderer vores anmelderroste Butter Chicken eller Bindias cremede Korma-curry

Sydlig inspiration

I Sydindien finder man derimod ofte meget stærke curries som den tomat-baserede Madras Curry, der er det stærkeste, vi har på menukortet hos Bindia. I flere sydindiske stater, er der mange religiøse og spirituelle fællesskaber, som ikke spiser kød. Den nok ’strengeste’ diæt finder man hos tilhørerne af Jain-religionen. Her forbydes ikke kun kød, fisk, æg samt andre animalske produkter, men også rodfrugter, hvilket derfor ekskluderer mange hyppigt anvendte ingredienser i det indiske køkken som gurkemeje, ingefær, hvidløg og løg. Sidstnævnte er noget nær et grundelement i det nordindiske køkken.

Selvom det langt fra er flertallet, der tilhører denne religiøse minoritet, har deres ældgamle forskrifter haft stor indflydelse på mange regionale køkkener. Derfor fokuserer det sydindiske køkken på ingredienser som tomater, kokos, tamarind, sennepsfrø, sennepsblade og karryblade.

”Jeg er meget inspireret af det Sydindiske køkken, særligt ingredienser som kokos og tamarind”, fortæller Amer Suleman. ”Smagen såvel som sundheden, der ligger i kokos og tamarind er virkeligt fascinerende for en nysgerrig kok. Så inspirationen til Coconut Tamarind var simpelthen tanken ”mon ikke jeg kan lave en god curry ud af de her?””

Coconut Tamarind Lamb på Bindia-måden

Med få simple og lækre ingredienser, er det kokos og tamarind, der er i fokus. De står for et spændende smagsspil, da tamarinden både har et surt og sødt spil i sig, mens kokos giver en fyldighed og rigdom i sin friske og fede smag.

På den ene side af Bindia-spektret finder man de milde nordindiske Korma- og Butter-curries, mens man i den anden ende af spektret, finder den stærke sydindiske Madras-curry.

Coconut Tamarind Lamb er mere balanceret. Den har samme smagsunivers som Madras-curryen, men uden samme intensitet eller mængde chili og sennepsfrø. Den kan måske endda ses som ”Sydindien for begyndere” - halvstærk men med søde indiske toner.

Mørt og lækkert

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan kødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Coconut Tamarind Lamb, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter - Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Coconut Tamarind Lamb i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Tingbjerg - Bangan Burtha in Tingbjerg - Bombay Mix in Tingbjerg - Butter Cauliflower in Tingbjerg - Butter Chicken in Tingbjerg - Butter Lamb in Tingbjerg - Butter Paneer in Tingbjerg - Cauliflower Biryani in Tingbjerg - Cauliflower Jeera Masala in Tingbjerg - Cauliflower Korma in Tingbjerg - Cauliflower Madras in Tingbjerg - Cauliflower Platter in Tingbjerg - Cauliflower Spinach in Tingbjerg - Cauliflower Tikka Masala in Tingbjerg - Channa Masala in Tingbjerg - Chicken Biryani in Tingbjerg - Chicken Jeera Masala in Tingbjerg - Chicken Korma in Tingbjerg - Chicken Madras in Tingbjerg - Chicken Platter in Tingbjerg - Chicken Spinach in Tingbjerg - Chicken Tikka Masala in Tingbjerg - Chutneys in Tingbjerg - Coca-Cola in Tingbjerg - Coca-Cola Zero in Tingbjerg - Coconut Tamarind Cauliflower in Tingbjerg - Coconut Tamarind Chicken in Tingbjerg - Coconut Tamarind Lamb in Tingbjerg - Coconut Tamarind Paneer in Tingbjerg - Garlic Nan in Tingbjerg - Kale Salad in Tingbjerg - Kingfisher in Tingbjerg - Lamb Biryani in Tingbjerg - Lamb Jeera Masala in Tingbjerg - Lamb Korma in Tingbjerg - Lamb Madras in Tingbjerg - Lamb Platter in Tingbjerg - Lamb Spinach in Tingbjerg - Lamb Tikka Masala in Tingbjerg - Lemonade in Tingbjerg - Mango Chutney in Tingbjerg - Mango Lassi in Tingbjerg - Mango Mint Smoothie in Tingbjerg - Mattar Paneer in Tingbjerg - Nan in Tingbjerg - Paneer Biryani in Tingbjerg - Paneer Jeera Masala in Tingbjerg - Paneer Korma in Tingbjerg - Paneer Madras in Tingbjerg - Paneer Platter in Tingbjerg - Paneer Spinach in Tingbjerg - Paneer Tikka Masala in Tingbjerg - Papadums in Tingbjerg - Paratha in Tingbjerg - Pilaoo Rice in Tingbjerg - Raita in Tingbjerg - Sparkling Water in Tingbjerg - Spinach Bhaji in Tingbjerg - Spring Water in Tingbjerg - Yellow Dal in Tingbjerg