Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
203 kcal / 847 Kj
Fedt::
17.3 g
Heraf mættede fedtsyrer::
7.9 g
Kulhydrat::
5.5 g
Heraf sukkerarter::
4.0 g
Kostfibre::
1.4 g
Protein::
6.0 g
Salt::
0.18 g

Butter Paneer in Bagsværd

Bindias Butter Paneer er en anmelderrost curry med populær frisk, umodnet ost.

Nordindiske nødder

Butter Paneer er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet indikerer, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter Paneer har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter Paneer, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Paneer den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Paneer på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Paneer findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Butter-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandvarme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Paneer andre steder.

Mens ”Butter” er navnet på curryen, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Butter Paneer. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med - som fx de syrlige tomater, den søde honning og den nøddeagtige Butter-curry.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Butter Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Bagsværd - Bangan Burtha in Bagsværd - Bombay Mix in Bagsværd - Butter Cauliflower in Bagsværd - Butter Chicken in Bagsværd - Butter Lamb in Bagsværd - Butter Paneer in Bagsværd - Cauliflower Biryani in Bagsværd - Cauliflower Jeera Masala in Bagsværd - Cauliflower Korma in Bagsværd - Cauliflower Madras in Bagsværd - Cauliflower Platter in Bagsværd - Cauliflower Spinach in Bagsværd - Cauliflower Tikka Masala in Bagsværd - Channa Masala in Bagsværd - Chicken Biryani in Bagsværd - Chicken Jeera Masala in Bagsværd - Chicken Korma in Bagsværd - Chicken Madras in Bagsværd - Chicken Platter in Bagsværd - Chicken Spinach in Bagsværd - Chicken Tikka Masala in Bagsværd - Chutneys in Bagsværd - Coca-Cola in Bagsværd - Coca-Cola Zero in Bagsværd - Coconut Tamarind Cauliflower in Bagsværd - Coconut Tamarind Chicken in Bagsværd - Coconut Tamarind Lamb in Bagsværd - Coconut Tamarind Paneer in Bagsværd - Kale Salad in Bagsværd - Kingfisher in Bagsværd - Lamb Biryani in Bagsværd - Lamb Jeera Masala in Bagsværd - Lamb Korma in Bagsværd - Lamb Madras in Bagsværd - Lamb Platter in Bagsværd - Lamb Spinach in Bagsværd - Lamb Tikka Masala in Bagsværd - Lemonade in Bagsværd - Mango Chutney in Bagsværd - Mango Lassi in Bagsværd - Mattar Paneer in Bagsværd - Nan in Bagsværd - Paneer Biryani in Bagsværd - Paneer Jeera Masala in Bagsværd - Paneer Korma in Bagsværd - Paneer Madras in Bagsværd - Paneer Platter in Bagsværd - Paneer Spinach in Bagsværd - Paneer Tikka Masala in Bagsværd - Papadums in Bagsværd - Paratha in Bagsværd - Pilaoo Rice in Bagsværd - Raita in Bagsværd - Sparkling Water in Bagsværd - Spinach Bhaji in Bagsværd - Spring Water in Bagsværd - Yellow Dal in Bagsværd