Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
194 kcal / 812 Kj
Fedt::
14.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
2.8 g
Kulhydrat::
40.0 g
Heraf sukkerarter::
0.0 g
Kostfibre::
3.7 g
Protein::
6.9 g
Salt::
1.20 g

Paratha in Valby

Paratha er et ugæret fladbrød, der stammer fra det indiske subkontinent. Dets navn er Hindi, men kommer oprindeligt fra Sanskrit og betyder ”lag af bagt dej”, da dejen foldes i processen, så det færdige brød ender med at have flere tynde lag.

Paratha findes dog ikke kun i Indien og dets nabolande som fx Sri Lanka og Pakistan, men også endnu længere væk i lande som fx Trinidad & Tobago, Singapore, Fiji og Malaysia – og med mere eller mindre det samme navn.

Brødet associeres i høj grad med det nordindiske køkken og særligt Punjab-regionen, hvor Bindias grundlægger og chefkok selv er fra. I hans barndom, var Paratha et luksusbrød, som de kun spiste en gang imellem i weekenderne.

Til en Paratha-dej, skal der ikke bruges andet end groft fuldkornsmel og vand. Af den færdige dej, laver man en kugle, som man ruller flad som en pandekage. For at få de karakteristiske tynde lag og for at undgå brødet ikke bliver tørt som et Chapati-brød, smører man overfladen med en relativ fed smørelse som fx smør og ghee, men det kan også være en fed nøddesmørelse, eller, som i Bindias Paratha, vegetabilsk olie. Den smurte dej foldes og rulles flad igen, så de smurte lag på denne måde, ligger inde i brødet. Via denne teknik kan man også putte fyld i sin Paratha-dej inde mellem lagene. Den mest kendte version er nok Aloo Paratha med moste og krydrede kartofler.

Paratha kan både tilberedes i en Tandoor-ovn eller på en pande, men da brødet kan have en tendens til at tørre for meget ud i en ovn, er vores Paratha en såkaldt ’pande-Paratha’.

Da vi har fokus på vores curries og andre hovedretter, serverer vi den helt almindelige Paratha, der fungerer rigtigt godt til at dyppe i vores curries.

Velbekomme!

Smag vores Paratha i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Valby - Bangan Burtha in Valby - Bombay Mix in Valby - Butter Cauliflower in Valby - Butter Chicken in Valby - Butter Lamb in Valby - Butter Paneer in Valby - Cauliflower Biryani in Valby - Cauliflower Jeera Masala in Valby - Cauliflower Korma in Valby - Cauliflower Madras in Valby - Cauliflower Platter in Valby - Cauliflower Spinach in Valby - Cauliflower Tikka Masala in Valby - Channa Masala in Valby - Chicken Biryani in Valby - Chicken Jeera Masala in Valby - Chicken Korma in Valby - Chicken Madras in Valby - Chicken Platter in Valby - Chicken Spinach in Valby - Chicken Tikka Masala in Valby - Chutneys in Valby - Coca-Cola in Valby - Coca-Cola Zero in Valby - Coconut Tamarind Cauliflower in Valby - Coconut Tamarind Chicken in Valby - Coconut Tamarind Lamb in Valby - Coconut Tamarind Paneer in Valby - Kale Salad in Valby - Kingfisher in Valby - Lamb Biryani in Valby - Lamb Jeera Masala in Valby - Lamb Korma in Valby - Lamb Madras in Valby - Lamb Platter in Valby - Lamb Spinach in Valby - Lamb Tikka Masala in Valby - Lemonade in Valby - Mango Chutney in Valby - Mango Lassi in Valby - Mattar Paneer in Valby - Nan in Valby - Paneer Biryani in Valby - Paneer Jeera Masala in Valby - Paneer Korma in Valby - Paneer Madras in Valby - Paneer Platter in Valby - Paneer Spinach in Valby - Paneer Tikka Masala in Valby - Papadums in Valby - Paratha in Valby - Pilaoo Rice in Valby - Raita in Valby - Sparkling Water in Valby - Spinach Bhaji in Valby - Spring Water in Valby - Yellow Dal in Valby