Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
216 kcal / 902 Kj
Fedt::
18.3 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.5 g
Kulhydrat::
7.0 g
Heraf sukkerarter::
3.5 g
Kostfibre::
2.0 g
Protein::
5.6 g
Salt::
0.35 g

Lamb Korma in Sundby

Bindias Lamb Korma er en avanceret indisk ret, der kræver tid, talent og tålmodighed fra kokkens side. Til gengæld er den cremede Lamb Korma altid besværet og ventetiden værd!

Nordindiske nødder

Kormaen er en kendt indisk curry (gryderet/sovs), der kan spores helt tilbage til det 16. århundrede og Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. Denne curry var en yndet ret ved dynastiets hof og skulle efter sigende være serveret i en særlig hvid version ved indvielsen af Taj Mahal.

I Bindia laver vi Lamb Korma, som man gør i de bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra. Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Lamb Korma har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Butter-curry, har vi også udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Korma, som ikke kun tilføjer retten nogle sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker cremet konsistens og en helt speciel sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Lamb Korma er samlet set en ret kompleks ret, der både forlanger know-how og tålmodighed af kokken. Udover nødder og know-how, kræver denne curry også masser af løg, som både er centrale i opbygningen af curryens grundlæggende base og tilsættes gavmildt i løbet af tilberedningen.

Lamb Korma på Bindia-måden

I Bindias Korma er der meget duft og varme, som især kommer af flere tempereringer med ’varme’ krydderier som nellike og kardemomme.

Temperering er en særlig krydrings-teknik, udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan kødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Korma, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi kødet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter - Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Korma i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sundby - Bangan Burtha in Sundby - Bombay Mix in Sundby - Butter Cauliflower in Sundby - Butter Chicken in Sundby - Butter Lamb in Sundby - Butter Paneer in Sundby - Cauliflower Biryani in Sundby - Cauliflower Jeera Masala in Sundby - Cauliflower Korma in Sundby - Cauliflower Madras in Sundby - Cauliflower Platter in Sundby - Cauliflower Spinach in Sundby - Cauliflower Tikka Masala in Sundby - Channa Masala in Sundby - Chicken Biryani in Sundby - Chicken Jeera Masala in Sundby - Chicken Korma in Sundby - Chicken Madras in Sundby - Chicken Platter in Sundby - Chicken Spinach in Sundby - Chicken Tikka Masala in Sundby - Chutneys in Sundby - Coca-Cola in Sundby - Coca-Cola Zero in Sundby - Coconut Tamarind Cauliflower in Sundby - Coconut Tamarind Chicken in Sundby - Coconut Tamarind Lamb in Sundby - Coconut Tamarind Paneer in Sundby - Kale Salad in Sundby - Kingfisher in Sundby - Lamb Biryani in Sundby - Lamb Jeera Masala in Sundby - Lamb Korma in Sundby - Lamb Madras in Sundby - Lamb Platter in Sundby - Lamb Spinach in Sundby - Lamb Tikka Masala in Sundby - Lemonade in Sundby - Mango Chutney in Sundby - Mango Lassi in Sundby - Mattar Paneer in Sundby - Nan in Sundby - Paneer Biryani in Sundby - Paneer Jeera Masala in Sundby - Paneer Korma in Sundby - Paneer Madras in Sundby - Paneer Platter in Sundby - Paneer Spinach in Sundby - Paneer Tikka Masala in Sundby - Papadums in Sundby - Paratha in Sundby - Pilaoo Rice in Sundby - Raita in Sundby - Sparkling Water in Sundby - Spinach Bhaji in Sundby - Spring Water in Sundby - Yellow Dal in Sundby