Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
236 kcal / 987 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.1 g
Kulhydrat::
6.3 g
Heraf sukkerarter::
2.4 g
Kostfibre::
2.3 g
Protein::
6.2 g
Salt::
0.30 g

Mattar Paneer in Bagsværd

Bindias Mattar Paneer er en vegetarisk klassiker serveret i en nøddet og cremet nordindisk curry.

Vegetarisk proteinbombe

Mens ”Mattar” betyder ærter, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk. Paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med.

Paneer er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Ingen ved helt hvorfor Mattar Paneer først blev så udbredt i Indien, men ærter og paneer fungerer rigtigt godt sammen, og er begge populære proteinkilder for de mange vegetarer i Indien, der, ifølge statistiker fra FN, har verdens laveste rate af kødforbrug.

Nærmest alle Indiens større religioner som Hinduismen, Buddhismen, Sikhismen og Jainismen samt verdens ældste medicinsystem Ayurveda enten advokerer for en kødfri kost eller direkte forbyder kødforbrug.

En undersøgelse fra 2021 indikerer da også, at omkring 40% af landets befolkning identificerer sig som vegetarer, mens dette tal er langt højere i enkelte stater, som fx landets geografisk største Rajastan, hvor det gælder for 3 ud af 4.

Hos Bindia kan man derfor få samtlige af vores lækre curries i en vegetarisk version - i tillæg til 9 deciderede vegetariske og veganske retter som vores vegetariske Mattar Paneer.

Mattar Paneer på Bindia-måden

Mattar Paneer laves på mange forskellige måder i Indien, alt efter hvor i det enorme land, man befinder sig. Hos Bindia laver vi vores Mattar Paneer på Punjab-måden, hvor Bindias grundlægger selv er fra.

I mange nordindiske stater som Punjab og Kashmir, bruger man ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi til denne curry udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø, som samtidigt giver en lækker cremet konsistens. Sammen med syrlige tomater og honning giver nøddemixet ydermere denne ret en helt særlig sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandende varm temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Mattar Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger i alt 23 forskellige ingredienser lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Mattar Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Bagsværd - Bangan Burtha in Bagsværd - Bombay Mix in Bagsværd - Butter Cauliflower in Bagsværd - Butter Chicken in Bagsværd - Butter Lamb in Bagsværd - Butter Paneer in Bagsværd - Cauliflower Biryani in Bagsværd - Cauliflower Jeera Masala in Bagsværd - Cauliflower Korma in Bagsværd - Cauliflower Madras in Bagsværd - Cauliflower Platter in Bagsværd - Cauliflower Spinach in Bagsværd - Cauliflower Tikka Masala in Bagsværd - Channa Masala in Bagsværd - Chicken Biryani in Bagsværd - Chicken Jeera Masala in Bagsværd - Chicken Korma in Bagsværd - Chicken Madras in Bagsværd - Chicken Platter in Bagsværd - Chicken Spinach in Bagsværd - Chicken Tikka Masala in Bagsværd - Chutneys in Bagsværd - Coca-Cola in Bagsværd - Coca-Cola Zero in Bagsværd - Coconut Tamarind Cauliflower in Bagsværd - Coconut Tamarind Chicken in Bagsværd - Coconut Tamarind Lamb in Bagsværd - Coconut Tamarind Paneer in Bagsværd - Kale Salad in Bagsværd - Kingfisher in Bagsværd - Lamb Biryani in Bagsværd - Lamb Jeera Masala in Bagsværd - Lamb Korma in Bagsværd - Lamb Madras in Bagsværd - Lamb Platter in Bagsværd - Lamb Spinach in Bagsværd - Lamb Tikka Masala in Bagsværd - Lemonade in Bagsværd - Mango Chutney in Bagsværd - Mango Lassi in Bagsværd - Mattar Paneer in Bagsværd - Nan in Bagsværd - Paneer Biryani in Bagsværd - Paneer Jeera Masala in Bagsværd - Paneer Korma in Bagsværd - Paneer Madras in Bagsværd - Paneer Platter in Bagsværd - Paneer Spinach in Bagsværd - Paneer Tikka Masala in Bagsværd - Papadums in Bagsværd - Paratha in Bagsværd - Pilaoo Rice in Bagsværd - Raita in Bagsværd - Sparkling Water in Bagsværd - Spinach Bhaji in Bagsværd - Spring Water in Bagsværd - Yellow Dal in Bagsværd