Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
230 kcal / 960 Kj
Fedt::
20.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.1 g
Kulhydrat::
5.0 g
Heraf sukkerarter::
2.7 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
5.5 g
Salt::
0.29 g

Lamb Tikka Masala in Bellahøj

Lamb Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med bid af ingefær og spidskommen samt lækkert og mørt newzealandsk lammekød.

Den migrerende Tikka Masala

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn. ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Lamb Tikka Masala på Bindia-måden

Lamb Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: bid og smørelse.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Tikka Masala, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Bellahøj - Bangan Burtha in Bellahøj - Bombay Mix in Bellahøj - Butter Cauliflower in Bellahøj - Butter Cauliflower Platter in Bellahøj - Butter Chicken in Bellahøj - Butter Chicken Platter in Bellahøj - Butter Lamb in Bellahøj - Butter Lamb Platter in Bellahøj - Butter Paneer in Bellahøj - Butter Paneer Platter in Bellahøj - Cauliflower Biryani in Bellahøj - Cauliflower Jeera Masala in Bellahøj - Cauliflower Korma in Bellahøj - Cauliflower Madras in Bellahøj - Cauliflower Spinach in Bellahøj - Cauliflower Tikka Masala in Bellahøj - Channa Masala in Bellahøj - Chicken Biryani in Bellahøj - Chicken Jeera Masala in Bellahøj - Chicken Korma in Bellahøj - Chicken Madras in Bellahøj - Chicken Spinach in Bellahøj - Chicken Tikka Masala in Bellahøj - Chutneys in Bellahøj - Coca-Cola in Bellahøj - Coca-Cola Zero in Bellahøj - Coconut Tamarind Cauliflower in Bellahøj - Coconut Tamarind Chicken in Bellahøj - Coconut Tamarind Lamb in Bellahøj - Coconut Tamarind Paneer in Bellahøj - Garlic Nan in Bellahøj - Kale Salad in Bellahøj - Kingfisher in Bellahøj - Lamb Biryani in Bellahøj - Lamb Jeera Masala in Bellahøj - Lamb Korma in Bellahøj - Lamb Madras in Bellahøj - Lamb Spinach in Bellahøj - Lamb Tikka Masala in Bellahøj - Lemonade in Bellahøj - Mango Chutney in Bellahøj - Mango Lassi in Bellahøj - Mango Mint Smoothie in Bellahøj - Mattar Paneer in Bellahøj - Nan in Bellahøj - Paneer Biryani in Bellahøj - Paneer Jeera Masala in Bellahøj - Paneer Korma in Bellahøj - Paneer Madras in Bellahøj - Paneer Spinach in Bellahøj - Paneer Tikka Masala in Bellahøj - Papadums in Bellahøj - Paratha in Bellahøj - Pilaoo Rice in Bellahøj - Raita in Bellahøj - Sparkling Water in Bellahøj - Spinach Bhaji in Bellahøj - Spring Water in Bellahøj - Yellow Dal in Bellahøj