Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
236 kcal / 987 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.1 g
Kulhydrat::
6.3 g
Heraf sukkerarter::
2.4 g
Kostfibre::
2.3 g
Protein::
6.2 g
Salt::
0.30 g

Mattar Paneer in Tårbæk

Bindias Mattar Paneer er en vegetarisk klassiker serveret i en nøddet og cremet nordindisk curry.

Vegetarisk proteinbombe

Mens ”Mattar” betyder ærter, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk. Paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med.

Paneer er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Ingen ved helt hvorfor Mattar Paneer først blev så udbredt i Indien, men ærter og paneer fungerer rigtigt godt sammen, og er begge populære proteinkilder for de mange vegetarer i Indien, der, ifølge statistiker fra FN, har verdens laveste rate af kødforbrug.

Nærmest alle Indiens større religioner som Hinduismen, Buddhismen, Sikhismen og Jainismen samt verdens ældste medicinsystem Ayurveda enten advokerer for en kødfri kost eller direkte forbyder kødforbrug.

En undersøgelse fra 2021 indikerer da også, at omkring 40% af landets befolkning identificerer sig som vegetarer, mens dette tal er langt højere i enkelte stater, som fx landets geografisk største Rajastan, hvor det gælder for 3 ud af 4.

Hos Bindia kan man derfor få samtlige af vores lækre curries i en vegetarisk version - i tillæg til 9 deciderede vegetariske og veganske retter som vores vegetariske Mattar Paneer.

Mattar Paneer på Bindia-måden

Mattar Paneer laves på mange forskellige måder i Indien, alt efter hvor i det enorme land, man befinder sig. Hos Bindia laver vi vores Mattar Paneer på Punjab-måden, hvor Bindias grundlægger selv er fra.

I mange nordindiske stater som Punjab og Kashmir, bruger man ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi til denne curry udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø, som samtidigt giver en lækker cremet konsistens. Sammen med syrlige tomater og honning giver nøddemixet ydermere denne ret en helt særlig sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandende varm temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Mattar Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger i alt 23 forskellige ingredienser lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Mattar Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Tårbæk - Bangan Burtha in Tårbæk - Bombay Mix in Tårbæk - Butter Cauliflower in Tårbæk - Butter Chicken in Tårbæk - Butter Lamb in Tårbæk - Butter Paneer in Tårbæk - Cauliflower Biryani in Tårbæk - Cauliflower Jeera Masala in Tårbæk - Cauliflower Korma in Tårbæk - Cauliflower Madras in Tårbæk - Cauliflower Platter in Tårbæk - Cauliflower Spinach in Tårbæk - Cauliflower Tikka Masala in Tårbæk - Channa Masala in Tårbæk - Chicken Biryani in Tårbæk - Chicken Jeera Masala in Tårbæk - Chicken Korma in Tårbæk - Chicken Madras in Tårbæk - Chicken Platter in Tårbæk - Chicken Spinach in Tårbæk - Chicken Tikka Masala in Tårbæk - Chutneys in Tårbæk - Coca-Cola in Tårbæk - Coca-Cola Zero in Tårbæk - Coconut Tamarind Cauliflower in Tårbæk - Coconut Tamarind Chicken in Tårbæk - Coconut Tamarind Lamb in Tårbæk - Coconut Tamarind Paneer in Tårbæk - Garlic Nan in Tårbæk - Kale Salad in Tårbæk - Kingfisher in Tårbæk - Lamb Biryani in Tårbæk - Lamb Jeera Masala in Tårbæk - Lamb Korma in Tårbæk - Lamb Madras in Tårbæk - Lamb Platter in Tårbæk - Lamb Spinach in Tårbæk - Lamb Tikka Masala in Tårbæk - Lemonade in Tårbæk - Mango Chutney in Tårbæk - Mango Lassi in Tårbæk - Mattar Paneer in Tårbæk - Nan in Tårbæk - Paneer Biryani in Tårbæk - Paneer Jeera Masala in Tårbæk - Paneer Korma in Tårbæk - Paneer Madras in Tårbæk - Paneer Platter in Tårbæk - Paneer Spinach in Tårbæk - Paneer Tikka Masala in Tårbæk - Papadums in Tårbæk - Paratha in Tårbæk - Pilaoo Rice in Tårbæk - Raita in Tårbæk - Sparkling Water in Tårbæk - Spinach Bhaji in Tårbæk - Spring Water in Tårbæk - Yellow Dal in Tårbæk