Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
170 kcal / 712 Kj
Fedt::
13.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
2.5 g
Kulhydrat::
7.5 g
Heraf sukkerarter::
3.8 g
Kostfibre::
2.2 g
Protein::
4.6 g
Salt::
0.37 g

Lamb Jeera Masala in Christianshavn

I Bindias Lamb Jeera Masala får man en bid af det ægte Indien, råt og ufortyndet, og med en masse eksotiske krydderier - men det er stadig Jeera, der bestemmer.

Den globale Jeera

”Jeera” betyder spidskommen og ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som traditionelt laves fra bunden i de indiske hjem. Herhjemme kender vi bedst Masala som karrypulver (nogle gange kaldet ”Garam Masala”), selvom det alligevel ikke er helt det samme. 

Karrypulveret opstod nemlig i det 18. århundrede som et britisk forsøg på at standardisere og kommercialisere de mange spændende krydderiblandinger, der er så centrale i indisk madlavning.

Der er flere gode grunde til at det gængse karrypulver ikke kommer i nærheden af en god indisk Masala, bl.a. fordi man i Indien tilbereder krydderierne på andre måder, end vi normalt gør i Vesten, hvor karrypulveret ofte tilsættes maden, som var det salt. 

Men selvom der er langt større variation blandt de indiske Masala-blandinger end hos karrypulveret, har de dog til fælles at ofte indeholder spidskommen som et bærende eller dominerende krydderi.

Dette krydderi bliver fx også ofte brugt i chilipulvere. Faktisk er spidskommen nok det mest udbredte krydderi overhovedet, og det eksisterer som noget nær en grundsubstans i et utal af køkkener – ikke kun i Indien, men bl.a. også i Nordafrika og Mellemøsten.

Krydderiet har en særlig varme, en næsten røget, nødde- eller jord-agtig smag, og kan selv i små mængder tilføje en dybde til andre smage, hvis det tilføjes rigtigt i madlavningsprocessen – selv i retter, man ellers ikke ville forvente var en oplagt kandidat til spidskommen.

Den ældgamle Jeera

Det har derfor været brugt overalt, hvor det har kunnet dyrkes og har haft en prominent kulinarisk rolle i store civilisationer som fx Romerriget og det Antikke Grækenland. I det gamle Ægypten blev spidskommen ikke kun brugt i madlavning, men sågar også som en del af mumificeringen af afdøde ægyptere. I kraft af arkæologiske udgravninger, ved vi i dag at spidskommen i hvert fald har været brugt i omkring 8.000 år.

Siden tidernes morgen, har det på samme måde været en kulinarisk hjørnesten i Indien, som i dag er verdens største producent af spidskommen med omkring 70% af verdens samlede produktion. Særligt i Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman er fra, er spidskommen noget nær en grundsubstans, og mange nordindiske curries begynder ofte med en temperering, der inkluderer spidskommen.

Temperering er en særlig Indisk krydrings-teknik, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag. Og det samme gør vi selvfølgelig i vores Lamb Jeera Masala med spidskommen og andre spændende krydderier som fx ajwain og gurkemeje.

Lamb Jeera Masala

”Der er en tendens i vesten til at en indisk curry skal være pureret, most helt ud som en grød. Men i min Lamb Jeera Masala, skal man kunne se, smage og mærke det hele helt tydeligt – råt og ufortyndet!” fortæller Amer Suleman.

Spidskommen er selvfølgelig den mest dominerende i denne autentiske Lamb Jeera Masala. Den giver ikke kun dybde til de andre krydderier, men står også perfekt til gode, friske råvarer som ingefær, hvidløg, løg og tomat.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Jeera Masala, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder. 

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Jeera Masala i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Christianshavn - Bangan Burtha in Christianshavn - Bombay Mix in Christianshavn - Butter Cauliflower in Christianshavn - Butter Chicken in Christianshavn - Butter Lamb in Christianshavn - Butter Paneer in Christianshavn - Cauliflower Biryani in Christianshavn - Cauliflower Jeera Masala in Christianshavn - Cauliflower Korma in Christianshavn - Cauliflower Madras in Christianshavn - Cauliflower Platter in Christianshavn - Cauliflower Spinach in Christianshavn - Cauliflower Tikka Masala in Christianshavn - Channa Masala in Christianshavn - Chicken Biryani in Christianshavn - Chicken Jeera Masala in Christianshavn - Chicken Korma in Christianshavn - Chicken Madras in Christianshavn - Chicken Platter in Christianshavn - Chicken Spinach in Christianshavn - Chicken Tikka Masala in Christianshavn - Chutneys in Christianshavn - Coca-Cola in Christianshavn - Coca-Cola Zero in Christianshavn - Coconut Tamarind Cauliflower in Christianshavn - Coconut Tamarind Chicken in Christianshavn - Coconut Tamarind Lamb in Christianshavn - Coconut Tamarind Paneer in Christianshavn - Garlic Nan in Christianshavn - Kale Salad in Christianshavn - Kingfisher in Christianshavn - Lamb Biryani in Christianshavn - Lamb Jeera Masala in Christianshavn - Lamb Korma in Christianshavn - Lamb Madras in Christianshavn - Lamb Platter in Christianshavn - Lamb Spinach in Christianshavn - Lamb Tikka Masala in Christianshavn - Lemonade in Christianshavn - Mango Chutney in Christianshavn - Mango Lassi in Christianshavn - Mattar Paneer in Christianshavn - Nan in Christianshavn - Paneer Biryani in Christianshavn - Paneer Jeera Masala in Christianshavn - Paneer Korma in Christianshavn - Paneer Madras in Christianshavn - Paneer Platter in Christianshavn - Paneer Spinach in Christianshavn - Paneer Tikka Masala in Christianshavn - Papadums in Christianshavn - Paratha in Christianshavn - Pilaoo Rice in Christianshavn - Raita in Christianshavn - Sparkling Water in Christianshavn - Spinach Bhaji in Christianshavn - Spring Water in Christianshavn - Yellow Dal in Christianshavn