Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
230 kcal / 960 Kj
Fedt::
20.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.1 g
Kulhydrat::
5.0 g
Heraf sukkerarter::
2.7 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
5.5 g
Salt::
0.29 g

Lamb Tikka Masala in Brede

Lamb Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med bid af ingefær og spidskommen samt lækkert og mørt newzealandsk lammekød.

Den migrerende Tikka Masala

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn. ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Lamb Tikka Masala på Bindia-måden

Lamb Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: bid og smørelse.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Tikka Masala, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Brede - Bangan Burtha in Brede - Bombay Mix in Brede - Butter Cauliflower in Brede - Butter Chicken in Brede - Butter Lamb in Brede - Butter Paneer in Brede - Cauliflower Biryani in Brede - Cauliflower Jeera Masala in Brede - Cauliflower Korma in Brede - Cauliflower Madras in Brede - Cauliflower Platter in Brede - Cauliflower Spinach in Brede - Cauliflower Tikka Masala in Brede - Channa Masala in Brede - Chicken Biryani in Brede - Chicken Jeera Masala in Brede - Chicken Korma in Brede - Chicken Madras in Brede - Chicken Platter in Brede - Chicken Spinach in Brede - Chicken Tikka Masala in Brede - Chutneys in Brede - Coca-Cola in Brede - Coca-Cola Zero in Brede - Coconut Tamarind Cauliflower in Brede - Coconut Tamarind Chicken in Brede - Coconut Tamarind Lamb in Brede - Coconut Tamarind Paneer in Brede - Kale Salad in Brede - Kingfisher in Brede - Lamb Biryani in Brede - Lamb Jeera Masala in Brede - Lamb Korma in Brede - Lamb Madras in Brede - Lamb Platter in Brede - Lamb Spinach in Brede - Lamb Tikka Masala in Brede - Lemonade in Brede - Mango Chutney in Brede - Mango Lassi in Brede - Mattar Paneer in Brede - Nan in Brede - Paneer Biryani in Brede - Paneer Jeera Masala in Brede - Paneer Korma in Brede - Paneer Madras in Brede - Paneer Platter in Brede - Paneer Spinach in Brede - Paneer Tikka Masala in Brede - Papadums in Brede - Paratha in Brede - Pilaoo Rice in Brede - Raita in Brede - Sparkling Water in Brede - Spinach Bhaji in Brede - Spring Water in Brede - Yellow Dal in Brede