Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
146 kcal / 611 Kj
Fedt::
11.0 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.2 g
Kulhydrat::
5.3 g
Heraf sukkerarter::
2.6 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
6.3 g
Salt::
0.29 g

Chicken Madras in Dyssegård

Bindias Chicken Madras er vores chefkoks stærke hyldest til Sydindien – og det sundeste på menuen.

Den sydindiske diæt

Chicken Madras har sit navn fra sit oprindelsessted, nemlig den sydindiske millionby Madras, i dag også kendt som Chennai. Ifølge sagnet fik retten sit navn, da engelske købmænd ankom til byen i 1640.

I Sydindien spiser man typisk meget stærkere mad end i Nordindien. Derfor er vores Chicken Madras meget stærkere end vores nordindiske curries som vores Korma og Butter Curry. Faktisk er Bindias Madras, det stærkeste vi har på menukortet.

I flere sydindiske stater, er der mange religiøse og spirituelle fællesskaber og traditioner, som ikke spiser kød. Den nok ’strengeste’ diæt finder man hos tilhørerne af Jain-religionen. Her forbydes ikke kun kød, fisk, æg samt andre animalske produkter, men også rodfrugter, hvilket derfor ekskluderer mange hyppigt anvendte ingredienser i det indiske køkken som gurkemeje, ingefær, hvidløg og løg; sidstnævnte er noget nær et grundelement i det nordindiske køkken.

Selvom det langt fra er flertallet, der tilhører denne religiøse minoritet, har deres ældgamle forskrifter haft stor indflydelse på mange regionale køkkener. Derfor fokuserer det sydindiske køkken på ingredienser som tomater, kokos, tamarind, sennepsfrø, sennepsblade og, ikke mindst, karryblade, der, trods navnet, ikke har nogen direkte forbindelse til karrypulver.

”Den søde Neem”

Karryblade giver maden noter af noget, der minder om lime, basilikum og citrus, men de er mindst lige så kendte for deres helbredende egenskaber. Disse blade er fx rige på en række vitaminer samt jern og calcium. De bliver derfor brugt flittigt i Ayurveda til behandling af en række lidelser.

Karrytræet bliver også kaldt ”den søde Neem” med reference til neemtræet, der har en hel central – og nærmest hellig – rolle i Ayurveda. Alt lige fra træets blade, frugt, kerner, blomster, rødder og bark bruges i Ayurveda til behandlingen af en lang række sygdomme.

I nyere tid, er dette træ derfor blevet et fokusområde indenfor moderne medicin, hvor mere end 140 aktive stoffer er blevet isoleret fra alle steder på dette fantastiske træ. Men selvom neemtræet har så mange fantastiske egenskaber, er dets blade generelt alt for bitre til madlavning. Bladene fra karrytræet, derimod, kan både bruges i madlavning og som forebyggende medicin – derfor navnet ”den søde Neem.”

Chicken på Bindia-måden

”Min morfar var Ayurveda-læge” fortæller Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman. ”Hans behandlinger var altid baseret på tilpasning af ens kost.” Bindias madfilosofi hviler derfor på en dyb respekt og forståelse for Ayurveda og kostens betydning for vores sundhed og velvære.

”Jeg er meget inspireret af det Sydindiske køkken, dets vegetariske fokus og har meget stor respekt for kulturen og særligt ingredienser som kokos, tomat, karryblade, tamarind”, fortæller Amer Suleman. ”Smagen såvel som sundheden, der ligger i disse ingredienser og retter er utroligt fascinerende. Min Madras er en hyldest til det sydindiske køkken og det sundeste, vi har på menukortet.”

Smagen såvel som sundheden skyldes især karrybladene, men også asafoetida, som er et krydderi, der udvindes af planten Ferula Asafoetida (på dansk: Dyvelsdræk).

Asafoetida har en masses sunde egenskaber, er fyldt med antioxidanter og bliver især brugt til at hjælpe med fordøjelsen. Det bruges ofte i dal-retter. Herudover fungerer Asafoetida som smagsforstærker og er derfor en uundværlig del i de tempereringer, som vores Madras gennemgår.

Temperering er en indiske krydrings-teknik, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandvarme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sammen med hele karryblade, bruger vi desuden hele stegte chilier i vores Chicken Madras, som, sammen med mere substans, giver en mere afrundet smag end bare chilipulver.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger i vores Chicken Madras, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Madras i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Dyssegård - Bangan Burtha in Dyssegård - Bombay Mix in Dyssegård - Butter Cauliflower in Dyssegård - Butter Chicken in Dyssegård - Butter Lamb in Dyssegård - Butter Paneer in Dyssegård - Cauliflower Biryani in Dyssegård - Cauliflower Jeera Masala in Dyssegård - Cauliflower Korma in Dyssegård - Cauliflower Madras in Dyssegård - Cauliflower Platter in Dyssegård - Cauliflower Spinach in Dyssegård - Cauliflower Tikka Masala in Dyssegård - Channa Masala in Dyssegård - Chicken Biryani in Dyssegård - Chicken Jeera Masala in Dyssegård - Chicken Korma in Dyssegård - Chicken Madras in Dyssegård - Chicken Platter in Dyssegård - Chicken Spinach in Dyssegård - Chicken Tikka Masala in Dyssegård - Chutneys in Dyssegård - Coca-Cola in Dyssegård - Coca-Cola Zero in Dyssegård - Coconut Tamarind Cauliflower in Dyssegård - Coconut Tamarind Chicken in Dyssegård - Coconut Tamarind Lamb in Dyssegård - Coconut Tamarind Paneer in Dyssegård - Kale Salad in Dyssegård - Kingfisher in Dyssegård - Lamb Biryani in Dyssegård - Lamb Jeera Masala in Dyssegård - Lamb Korma in Dyssegård - Lamb Madras in Dyssegård - Lamb Platter in Dyssegård - Lamb Spinach in Dyssegård - Lamb Tikka Masala in Dyssegård - Lemonade in Dyssegård - Mango Chutney in Dyssegård - Mango Lassi in Dyssegård - Mattar Paneer in Dyssegård - Nan in Dyssegård - Paneer Biryani in Dyssegård - Paneer Jeera Masala in Dyssegård - Paneer Korma in Dyssegård - Paneer Madras in Dyssegård - Paneer Platter in Dyssegård - Paneer Spinach in Dyssegård - Paneer Tikka Masala in Dyssegård - Papadums in Dyssegård - Paratha in Dyssegård - Pilaoo Rice in Dyssegård - Raita in Dyssegård - Sparkling Water in Dyssegård - Spinach Bhaji in Dyssegård - Spring Water in Dyssegård - Yellow Dal in Dyssegård