Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
313 kcal / 1310 Kj
Fedt::
22.9 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.3 g
Kulhydrat::
18.4 g
Heraf sukkerarter::
1.5 g
Kostfibre::
2.9 g
Protein::
7.2 g
Salt::
0.24 g

Lamb Biryani in Nordvest (København NV)

Lamb Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universal og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Lamb Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Lamb Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Lamb Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandvarme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Biryani, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Biryani i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Nordvest (København NV) - Bangan Burtha in Nordvest (København NV) - Bombay Mix in Nordvest (København NV) - Butter Cauliflower in Nordvest (København NV) - Butter Chicken in Nordvest (København NV) - Butter Lamb in Nordvest (København NV) - Butter Paneer in Nordvest (København NV) - Cauliflower Biryani in Nordvest (København NV) - Cauliflower Jeera Masala in Nordvest (København NV) - Cauliflower Korma in Nordvest (København NV) - Cauliflower Madras in Nordvest (København NV) - Cauliflower Platter in Nordvest (København NV) - Cauliflower Spinach in Nordvest (København NV) - Cauliflower Tikka Masala in Nordvest (København NV) - Channa Masala in Nordvest (København NV) - Chicken Biryani in Nordvest (København NV) - Chicken Jeera Masala in Nordvest (København NV) - Chicken Korma in Nordvest (København NV) - Chicken Madras in Nordvest (København NV) - Chicken Platter in Nordvest (København NV) - Chicken Spinach in Nordvest (København NV) - Chicken Tikka Masala in Nordvest (København NV) - Chutneys in Nordvest (København NV) - Coca-Cola in Nordvest (København NV) - Coca-Cola Zero in Nordvest (København NV) - Coconut Tamarind Cauliflower in Nordvest (København NV) - Coconut Tamarind Chicken in Nordvest (København NV) - Coconut Tamarind Lamb in Nordvest (København NV) - Coconut Tamarind Paneer in Nordvest (København NV) - Garlic Nan in Nordvest (København NV) - Kale Salad in Nordvest (København NV) - Kingfisher in Nordvest (København NV) - Lamb Biryani in Nordvest (København NV) - Lamb Jeera Masala in Nordvest (København NV) - Lamb Korma in Nordvest (København NV) - Lamb Madras in Nordvest (København NV) - Lamb Platter in Nordvest (København NV) - Lamb Spinach in Nordvest (København NV) - Lamb Tikka Masala in Nordvest (København NV) - Lemonade in Nordvest (København NV) - Mango Chutney in Nordvest (København NV) - Mango Lassi in Nordvest (København NV) - Mango Mint Smoothie in Nordvest (København NV) - Mattar Paneer in Nordvest (København NV) - Nan in Nordvest (København NV) - Paneer Biryani in Nordvest (København NV) - Paneer Jeera Masala in Nordvest (København NV) - Paneer Korma in Nordvest (København NV) - Paneer Madras in Nordvest (København NV) - Paneer Platter in Nordvest (København NV) - Paneer Spinach in Nordvest (København NV) - Paneer Tikka Masala in Nordvest (København NV) - Papadums in Nordvest (København NV) - Paratha in Nordvest (København NV) - Pilaoo Rice in Nordvest (København NV) - Raita in Nordvest (København NV) - Sparkling Water in Nordvest (København NV) - Spinach Bhaji in Nordvest (København NV) - Spring Water in Nordvest (København NV) - Yellow Dal in Nordvest (København NV)