Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Holmen

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Holmen - Bangan Burtha in Holmen - Bombay Mix in Holmen - Butter Cauliflower in Holmen - Butter Chicken in Holmen - Butter Lamb in Holmen - Butter Paneer in Holmen - Cauliflower Biryani in Holmen - Cauliflower Jeera Masala in Holmen - Cauliflower Korma in Holmen - Cauliflower Madras in Holmen - Cauliflower Platter in Holmen - Cauliflower Spinach in Holmen - Cauliflower Tikka Masala in Holmen - Channa Masala in Holmen - Chicken Biryani in Holmen - Chicken Jeera Masala in Holmen - Chicken Korma in Holmen - Chicken Madras in Holmen - Chicken Platter in Holmen - Chicken Spinach in Holmen - Chicken Tikka Masala in Holmen - Chutneys in Holmen - Coca-Cola in Holmen - Coca-Cola Zero in Holmen - Coconut Tamarind Cauliflower in Holmen - Coconut Tamarind Chicken in Holmen - Coconut Tamarind Lamb in Holmen - Coconut Tamarind Paneer in Holmen - Kale Salad in Holmen - Kingfisher in Holmen - Lamb Biryani in Holmen - Lamb Jeera Masala in Holmen - Lamb Korma in Holmen - Lamb Madras in Holmen - Lamb Platter in Holmen - Lamb Spinach in Holmen - Lamb Tikka Masala in Holmen - Lemonade in Holmen - Mango Chutney in Holmen - Mango Lassi in Holmen - Mattar Paneer in Holmen - Nan in Holmen - Paneer Biryani in Holmen - Paneer Jeera Masala in Holmen - Paneer Korma in Holmen - Paneer Madras in Holmen - Paneer Platter in Holmen - Paneer Spinach in Holmen - Paneer Tikka Masala in Holmen - Papadums in Holmen - Paratha in Holmen - Pilaoo Rice in Holmen - Raita in Holmen - Sparkling Water in Holmen - Spinach Bhaji in Holmen - Spring Water in Holmen - Yellow Dal in Holmen