Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
313 kcal / 1311 Kj
Fedt::
22.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.2 g
Kulhydrat::
18.4 g
Heraf sukkerarter::
1.5 g
Kostfibre::
2.8 g
Protein::
7.7 g
Salt::
0.20 g

Paneer Biryani in Søborg

Paneer Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Paneer Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Paneer Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Paneer Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandende varme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Mens ”Biryani” er navnet på denne kendte ris-ret, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Paneer Biryani. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med - som fx mange frø, nødder og kerner i Bindias Paneer Biryani.

Velbekomme!

Smag vores Paneer Biryani i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Søborg - Bangan Burtha in Søborg - Bombay Mix in Søborg - Butter Cauliflower in Søborg - Butter Cauliflower Platter in Søborg - Butter Chicken in Søborg - Butter Chicken Platter in Søborg - Butter Lamb in Søborg - Butter Lamb Platter in Søborg - Butter Paneer in Søborg - Butter Paneer Platter in Søborg - Cauliflower Biryani in Søborg - Cauliflower Jeera Masala in Søborg - Cauliflower Korma in Søborg - Cauliflower Madras in Søborg - Cauliflower Spinach in Søborg - Cauliflower Tikka Masala in Søborg - Channa Masala in Søborg - Chicken Biryani in Søborg - Chicken Jeera Masala in Søborg - Chicken Korma in Søborg - Chicken Madras in Søborg - Chicken Spinach in Søborg - Chicken Tikka Masala in Søborg - Chutneys in Søborg - Coca-Cola in Søborg - Coca-Cola Zero in Søborg - Coconut Tamarind Cauliflower in Søborg - Coconut Tamarind Chicken in Søborg - Coconut Tamarind Lamb in Søborg - Coconut Tamarind Paneer in Søborg - Garlic Nan in Søborg - Kale Salad in Søborg - Kingfisher in Søborg - Lamb Biryani in Søborg - Lamb Jeera Masala in Søborg - Lamb Korma in Søborg - Lamb Madras in Søborg - Lamb Spinach in Søborg - Lamb Tikka Masala in Søborg - Lemonade in Søborg - Mango Chutney in Søborg - Mango Lassi in Søborg - Mango Mint Smoothie in Søborg - Mattar Paneer in Søborg - Nan in Søborg - Paneer Biryani in Søborg - Paneer Jeera Masala in Søborg - Paneer Korma in Søborg - Paneer Madras in Søborg - Paneer Spinach in Søborg - Paneer Tikka Masala in Søborg - Papadums in Søborg - Paratha in Søborg - Pilaoo Rice in Søborg - Raita in Søborg - Sparkling Water in Søborg - Spinach Bhaji in Søborg - Spring Water in Søborg - Yellow Dal in Søborg