Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
203 kcal / 847 Kj
Fedt::
17.3 g
Heraf mættede fedtsyrer::
7.9 g
Kulhydrat::
5.5 g
Heraf sukkerarter::
4.0 g
Kostfibre::
1.4 g
Protein::
6.0 g
Salt::
0.18 g

Butter Paneer in Kongens Lyngby

Bindias Butter Paneer er en anmelderrost curry med populær frisk, umodnet ost.

Nordindiske nødder

Butter Paneer er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet indikerer, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter Paneer har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter Paneer, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Paneer den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Paneer på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Paneer findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Butter-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandvarme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Paneer andre steder.

Mens ”Butter” er navnet på curryen, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Butter Paneer. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med - som fx de syrlige tomater, den søde honning og den nøddeagtige Butter-curry.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Butter Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Kongens Lyngby - Bangan Burtha in Kongens Lyngby - Bombay Mix in Kongens Lyngby - Butter Cauliflower in Kongens Lyngby - Butter Chicken in Kongens Lyngby - Butter Lamb in Kongens Lyngby - Butter Paneer in Kongens Lyngby - Cauliflower Biryani in Kongens Lyngby - Cauliflower Jeera Masala in Kongens Lyngby - Cauliflower Korma in Kongens Lyngby - Cauliflower Madras in Kongens Lyngby - Cauliflower Platter in Kongens Lyngby - Cauliflower Spinach in Kongens Lyngby - Cauliflower Tikka Masala in Kongens Lyngby - Channa Masala in Kongens Lyngby - Chicken Biryani in Kongens Lyngby - Chicken Jeera Masala in Kongens Lyngby - Chicken Korma in Kongens Lyngby - Chicken Madras in Kongens Lyngby - Chicken Platter in Kongens Lyngby - Chicken Spinach in Kongens Lyngby - Chicken Tikka Masala in Kongens Lyngby - Chutneys in Kongens Lyngby - Coca-Cola in Kongens Lyngby - Coca-Cola Zero in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Cauliflower in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Chicken in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Lamb in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Paneer in Kongens Lyngby - Garlic Nan in Kongens Lyngby - Kale Salad in Kongens Lyngby - Kingfisher in Kongens Lyngby - Lamb Biryani in Kongens Lyngby - Lamb Jeera Masala in Kongens Lyngby - Lamb Korma in Kongens Lyngby - Lamb Madras in Kongens Lyngby - Lamb Platter in Kongens Lyngby - Lamb Spinach in Kongens Lyngby - Lamb Tikka Masala in Kongens Lyngby - Lemonade in Kongens Lyngby - Mango Chutney in Kongens Lyngby - Mango Lassi in Kongens Lyngby - Mattar Paneer in Kongens Lyngby - Nan in Kongens Lyngby - Paneer Biryani in Kongens Lyngby - Paneer Jeera Masala in Kongens Lyngby - Paneer Korma in Kongens Lyngby - Paneer Madras in Kongens Lyngby - Paneer Platter in Kongens Lyngby - Paneer Spinach in Kongens Lyngby - Paneer Tikka Masala in Kongens Lyngby - Papadums in Kongens Lyngby - Paratha in Kongens Lyngby - Pilaoo Rice in Kongens Lyngby - Raita in Kongens Lyngby - Sparkling Water in Kongens Lyngby - Spinach Bhaji in Kongens Lyngby - Spring Water in Kongens Lyngby - Yellow Dal in Kongens Lyngby