Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Frederiksdal

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Frederiksdal - Bangan Burtha in Frederiksdal - Bombay Mix in Frederiksdal - Butter Cauliflower in Frederiksdal - Butter Chicken in Frederiksdal - Butter Lamb in Frederiksdal - Butter Paneer in Frederiksdal - Cauliflower Biryani in Frederiksdal - Cauliflower Jeera Masala in Frederiksdal - Cauliflower Korma in Frederiksdal - Cauliflower Madras in Frederiksdal - Cauliflower Platter in Frederiksdal - Cauliflower Spinach in Frederiksdal - Cauliflower Tikka Masala in Frederiksdal - Channa Masala in Frederiksdal - Chicken Biryani in Frederiksdal - Chicken Jeera Masala in Frederiksdal - Chicken Korma in Frederiksdal - Chicken Madras in Frederiksdal - Chicken Platter in Frederiksdal - Chicken Spinach in Frederiksdal - Chicken Tikka Masala in Frederiksdal - Chutneys in Frederiksdal - Coca-Cola in Frederiksdal - Coca-Cola Zero in Frederiksdal - Coconut Tamarind Cauliflower in Frederiksdal - Coconut Tamarind Chicken in Frederiksdal - Coconut Tamarind Lamb in Frederiksdal - Coconut Tamarind Paneer in Frederiksdal - Kale Salad in Frederiksdal - Kingfisher in Frederiksdal - Lamb Biryani in Frederiksdal - Lamb Jeera Masala in Frederiksdal - Lamb Korma in Frederiksdal - Lamb Madras in Frederiksdal - Lamb Platter in Frederiksdal - Lamb Spinach in Frederiksdal - Lamb Tikka Masala in Frederiksdal - Lemonade in Frederiksdal - Mango Chutney in Frederiksdal - Mango Lassi in Frederiksdal - Mattar Paneer in Frederiksdal - Nan in Frederiksdal - Paneer Biryani in Frederiksdal - Paneer Jeera Masala in Frederiksdal - Paneer Korma in Frederiksdal - Paneer Madras in Frederiksdal - Paneer Platter in Frederiksdal - Paneer Spinach in Frederiksdal - Paneer Tikka Masala in Frederiksdal - Papadums in Frederiksdal - Paratha in Frederiksdal - Pilaoo Rice in Frederiksdal - Raita in Frederiksdal - Sparkling Water in Frederiksdal - Spinach Bhaji in Frederiksdal - Spring Water in Frederiksdal - Yellow Dal in Frederiksdal