Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
313 kcal / 1310 Kj
Fedt::
22.9 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.3 g
Kulhydrat::
18.4 g
Heraf sukkerarter::
1.5 g
Kostfibre::
2.9 g
Protein::
7.2 g
Salt::
0.24 g

Lamb Biryani in Tingbjerg

Lamb Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universal og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Lamb Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Lamb Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Lamb Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandvarme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Biryani, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Biryani i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Tingbjerg - Bangan Burtha in Tingbjerg - Bombay Mix in Tingbjerg - Butter Cauliflower in Tingbjerg - Butter Chicken in Tingbjerg - Butter Lamb in Tingbjerg - Butter Paneer in Tingbjerg - Cauliflower Biryani in Tingbjerg - Cauliflower Jeera Masala in Tingbjerg - Cauliflower Korma in Tingbjerg - Cauliflower Madras in Tingbjerg - Cauliflower Platter in Tingbjerg - Cauliflower Spinach in Tingbjerg - Cauliflower Tikka Masala in Tingbjerg - Channa Masala in Tingbjerg - Chicken Biryani in Tingbjerg - Chicken Jeera Masala in Tingbjerg - Chicken Korma in Tingbjerg - Chicken Madras in Tingbjerg - Chicken Platter in Tingbjerg - Chicken Spinach in Tingbjerg - Chicken Tikka Masala in Tingbjerg - Chutneys in Tingbjerg - Coca-Cola in Tingbjerg - Coca-Cola Zero in Tingbjerg - Coconut Tamarind Cauliflower in Tingbjerg - Coconut Tamarind Chicken in Tingbjerg - Coconut Tamarind Lamb in Tingbjerg - Coconut Tamarind Paneer in Tingbjerg - Kale Salad in Tingbjerg - Kingfisher in Tingbjerg - Lamb Biryani in Tingbjerg - Lamb Jeera Masala in Tingbjerg - Lamb Korma in Tingbjerg - Lamb Madras in Tingbjerg - Lamb Platter in Tingbjerg - Lamb Spinach in Tingbjerg - Lamb Tikka Masala in Tingbjerg - Lemonade in Tingbjerg - Mango Chutney in Tingbjerg - Mango Lassi in Tingbjerg - Mattar Paneer in Tingbjerg - Nan in Tingbjerg - Paneer Biryani in Tingbjerg - Paneer Jeera Masala in Tingbjerg - Paneer Korma in Tingbjerg - Paneer Madras in Tingbjerg - Paneer Platter in Tingbjerg - Paneer Spinach in Tingbjerg - Paneer Tikka Masala in Tingbjerg - Papadums in Tingbjerg - Paratha in Tingbjerg - Pilaoo Rice in Tingbjerg - Raita in Tingbjerg - Sparkling Water in Tingbjerg - Spinach Bhaji in Tingbjerg - Spring Water in Tingbjerg - Yellow Dal in Tingbjerg