Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
203 kcal / 847 Kj
Fedt::
17.3 g
Heraf mættede fedtsyrer::
7.9 g
Kulhydrat::
5.5 g
Heraf sukkerarter::
4.0 g
Kostfibre::
1.4 g
Protein::
6.0 g
Salt::
0.18 g

Butter Paneer in Vangede

Bindias Butter Paneer er en anmelderrost curry med populær frisk, umodnet ost.

Nordindiske nødder

Butter Paneer er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet indikerer, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter Paneer har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter Paneer, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Paneer den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Paneer på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Paneer findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Butter-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandvarme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Paneer andre steder.

Mens ”Butter” er navnet på curryen, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Butter Paneer. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med - som fx de syrlige tomater, den søde honning og den nøddeagtige Butter-curry.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Butter Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Vangede - Bangan Burtha in Vangede - Bombay Mix in Vangede - Butter Cauliflower in Vangede - Butter Chicken in Vangede - Butter Lamb in Vangede - Butter Paneer in Vangede - Cauliflower Biryani in Vangede - Cauliflower Jeera Masala in Vangede - Cauliflower Korma in Vangede - Cauliflower Madras in Vangede - Cauliflower Platter in Vangede - Cauliflower Spinach in Vangede - Cauliflower Tikka Masala in Vangede - Channa Masala in Vangede - Chicken Biryani in Vangede - Chicken Jeera Masala in Vangede - Chicken Korma in Vangede - Chicken Madras in Vangede - Chicken Platter in Vangede - Chicken Spinach in Vangede - Chicken Tikka Masala in Vangede - Chutneys in Vangede - Coca-Cola in Vangede - Coca-Cola Zero in Vangede - Coconut Tamarind Cauliflower in Vangede - Coconut Tamarind Chicken in Vangede - Coconut Tamarind Lamb in Vangede - Coconut Tamarind Paneer in Vangede - Kale Salad in Vangede - Kingfisher in Vangede - Lamb Biryani in Vangede - Lamb Jeera Masala in Vangede - Lamb Korma in Vangede - Lamb Madras in Vangede - Lamb Platter in Vangede - Lamb Spinach in Vangede - Lamb Tikka Masala in Vangede - Lemonade in Vangede - Mango Chutney in Vangede - Mango Lassi in Vangede - Mattar Paneer in Vangede - Nan in Vangede - Paneer Biryani in Vangede - Paneer Jeera Masala in Vangede - Paneer Korma in Vangede - Paneer Madras in Vangede - Paneer Platter in Vangede - Paneer Spinach in Vangede - Paneer Tikka Masala in Vangede - Papadums in Vangede - Paratha in Vangede - Pilaoo Rice in Vangede - Raita in Vangede - Sparkling Water in Vangede - Spinach Bhaji in Vangede - Spring Water in Vangede - Yellow Dal in Vangede