Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
230 kcal / 960 Kj
Fedt::
20.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.1 g
Kulhydrat::
5.0 g
Heraf sukkerarter::
2.7 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
5.5 g
Salt::
0.29 g

Lamb Tikka Masala in Østervold

Lamb Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med bid af ingefær og spidskommen samt lækkert og mørt newzealandsk lammekød.

Den migrerende Tikka Masala

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn. ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Lamb Tikka Masala på Bindia-måden

Lamb Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: bid og smørelse.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Tikka Masala, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Østervold - Bangan Burtha in Østervold - Bombay Mix in Østervold - Butter Cauliflower in Østervold - Butter Chicken in Østervold - Butter Lamb in Østervold - Butter Paneer in Østervold - Cauliflower Biryani in Østervold - Cauliflower Jeera Masala in Østervold - Cauliflower Korma in Østervold - Cauliflower Madras in Østervold - Cauliflower Platter in Østervold - Cauliflower Spinach in Østervold - Cauliflower Tikka Masala in Østervold - Channa Masala in Østervold - Chicken Biryani in Østervold - Chicken Jeera Masala in Østervold - Chicken Korma in Østervold - Chicken Madras in Østervold - Chicken Platter in Østervold - Chicken Spinach in Østervold - Chicken Tikka Masala in Østervold - Chutneys in Østervold - Coca-Cola in Østervold - Coca-Cola Zero in Østervold - Coconut Tamarind Cauliflower in Østervold - Coconut Tamarind Chicken in Østervold - Coconut Tamarind Lamb in Østervold - Coconut Tamarind Paneer in Østervold - Kale Salad in Østervold - Kingfisher in Østervold - Lamb Biryani in Østervold - Lamb Jeera Masala in Østervold - Lamb Korma in Østervold - Lamb Madras in Østervold - Lamb Platter in Østervold - Lamb Spinach in Østervold - Lamb Tikka Masala in Østervold - Lemonade in Østervold - Mango Chutney in Østervold - Mango Lassi in Østervold - Mattar Paneer in Østervold - Nan in Østervold - Paneer Biryani in Østervold - Paneer Jeera Masala in Østervold - Paneer Korma in Østervold - Paneer Madras in Østervold - Paneer Platter in Østervold - Paneer Spinach in Østervold - Paneer Tikka Masala in Østervold - Papadums in Østervold - Paratha in Østervold - Pilaoo Rice in Østervold - Raita in Østervold - Sparkling Water in Østervold - Spinach Bhaji in Østervold - Spring Water in Østervold - Yellow Dal in Østervold