Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
80 kcal / 334 Kj
Fedt::
5.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
0.8 g
Kulhydrat::
4.3 g
Heraf sukkerarter::
3.2 g
Kostfibre::
2.6 g
Protein::
1.4 g
Salt::
0.15 g

Bangan Burtha in Sundbyøster

Bindias Bangan Burtha er en indisk tandoor-klassiker lavet fra bunden og på traditionel vis.

En multi-ovn

”Bangan” betyder aubergine og ”Burtha” refererer til mad tilberedt i ovn - nærmere betegnet en tandoor-ovn.

En rigtig gammeldags tandoor-ovn er mere eller mindre et stort hul i jorden med vægge af ler og brændende kul eller træ i bunden, der kan skabe varmegrader på op til næsten 500°C.

En tandoor har flere funktioner til forskellige typer af mad: man kan fx grille kød eller grøntsager på syd (a la shish kebab) eller man kan presse en naan-dej fast til ovnenes brandvarme vægge, hvor den kan sidde og bage sig selv til man piller den af væggen igen.

Tandoor-mad tilberedes via eksponering for en række processer som fx den grillende varme fra den levende ild, varmluft-bagning og røgning. En tandoor giver derfor maden en helt særlig smag, som hverken er decideret bagt eller grillet.

Barndommens tandoor

Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman erindrer tandoorens helt centrale plads i sin barndom i Punjab - både som kulinarisk schweizerkniv og socialt omdrejningspunkt.

Man tog sin egen dej og anden tandoor-klar mad med ned til den lokale tandoor-ovn, hvor man betalte ovnens ejer for at tilberede det efter alle kunstens regler. Her mødtes man med familie, venner og andre lokale, mens børnene legede og tandooren bagte.

En gammeldags tandoor var derfor ofte tændt hele dagen og kunne være lidt af et tilløbsstykke.


”Bangan Burtha var især noget vi spiste meget om sommeren”, fortæller Amer Suleman. Ligesom andre madvarer, tager man sine auberginer med ned til den lokale tandoor, hvor de bliver gemt nede i asken ved siden af den brændende ild. Her ligger de i op til et par timer, mens auberginekødet nærmest koger inden bag ved den beskyttende skræl. Herefter tages de ud, den brændte skræl fjernes og indmaden moses; og så har man faktisk essensen af Bangan Burtha.

Det moste auberginekød kan bruges på mange måder, fx som hovedingrediensen i en curry (indisk sovs/gryderet) eller det kan blandes med bl.a. løg, peberfrugt, koriander og chili i en yoghurt som en sund, lækker og kølig sommer-salat.

Bangan Burtha på Bindia måden

Hos Bindia laver vi Bangan Burtha fra bunden: vi bruger vi friske auberginer, som vi varmer i ovnen, hvorefter vi fjerner den brændte skræl og moser det kogte auberginekød, som vi blander med en passende Jeera Masala-curry og masser af løg og ingefær.

Nærmest alle Indiens større religioner som Hinduismen, Buddhismen, Sikhismen og Jainismen samt verdens ældste medicinsystem Ayurveda enten advokerer for en kødfri kost eller direkte forbyder kødforbrug.

Hos Bindia er det derfor muligt at få samtlige af vores lækre curries i en vegetarisk version – i tillæg til vores 8 vegetariske og veganske retter som denne veganske Bangan Burtha.

Velbekomme!

Smag vores Bang Burtha i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og  Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sundbyøster - Bangan Burtha in Sundbyøster - Bombay Mix in Sundbyøster - Butter Cauliflower in Sundbyøster - Butter Chicken in Sundbyøster - Butter Lamb in Sundbyøster - Butter Paneer in Sundbyøster - Cauliflower Biryani in Sundbyøster - Cauliflower Jeera Masala in Sundbyøster - Cauliflower Korma in Sundbyøster - Cauliflower Madras in Sundbyøster - Cauliflower Platter in Sundbyøster - Cauliflower Spinach in Sundbyøster - Cauliflower Tikka Masala in Sundbyøster - Channa Masala in Sundbyøster - Chicken Biryani in Sundbyøster - Chicken Jeera Masala in Sundbyøster - Chicken Korma in Sundbyøster - Chicken Madras in Sundbyøster - Chicken Platter in Sundbyøster - Chicken Spinach in Sundbyøster - Chicken Tikka Masala in Sundbyøster - Chutneys in Sundbyøster - Coca-Cola in Sundbyøster - Coca-Cola Zero in Sundbyøster - Coconut Tamarind Cauliflower in Sundbyøster - Coconut Tamarind Chicken in Sundbyøster - Coconut Tamarind Lamb in Sundbyøster - Coconut Tamarind Paneer in Sundbyøster - Kale Salad in Sundbyøster - Kingfisher in Sundbyøster - Lamb Biryani in Sundbyøster - Lamb Jeera Masala in Sundbyøster - Lamb Korma in Sundbyøster - Lamb Madras in Sundbyøster - Lamb Platter in Sundbyøster - Lamb Spinach in Sundbyøster - Lamb Tikka Masala in Sundbyøster - Lemonade in Sundbyøster - Mango Chutney in Sundbyøster - Mango Lassi in Sundbyøster - Mattar Paneer in Sundbyøster - Nan in Sundbyøster - Paneer Biryani in Sundbyøster - Paneer Jeera Masala in Sundbyøster - Paneer Korma in Sundbyøster - Paneer Madras in Sundbyøster - Paneer Platter in Sundbyøster - Paneer Spinach in Sundbyøster - Paneer Tikka Masala in Sundbyøster - Papadums in Sundbyøster - Paratha in Sundbyøster - Pilaoo Rice in Sundbyøster - Raita in Sundbyøster - Sparkling Water in Sundbyøster - Spinach Bhaji in Sundbyøster - Spring Water in Sundbyøster - Yellow Dal in Sundbyøster