Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
170 kcal / 709 Kj
Fedt::
13.5 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.0 g
Kulhydrat::
5.2 g
Heraf sukkerarter::
3.9 g
Kostfibre::
1.4 g
Protein::
6.9 g
Salt::
0.18 g

Butter Chicken in Sorgenfri

Bindia’s Butter Chicken er vores anmelderroste darling og mest populære ret.

Øjeblikkelig succes

Da vi åbnede den første Bindia i 2003 ved Trianglen i København, blev vores lækre Butter Chicken med det samme en klar publikumsfavorit. Vi har siden åbnet 6 butikker i alt på Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg, Amager samt i Lyngby og Søborg, men én ting forbliver det samme: Vores Butter Chicken er stadig Bindias mest populære ret – og det er ikke uden grund!

”Himmelsk” skrev Jyllandspostens anmelder om Bindias Butter Chicken, mens AOKs anmelder mente at vores Butter Chicken ”burde være på listen over ulovlige, vanedannende stoffer”.

Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman blev i første omgang en smule overrasket over hvor populær hans Butter Chicken blev (og stadig er). Men når man forstår hans sans for detalje og den omtanke, der er lagt i udarbejdningen af Bindias Butter Chicken, er det faktisk slet ikke så mærkeligt.

Er det ligefrem Københavns bedste Butter Chicken? Det tror vi faktisk…

Nordindiske nødder

Butter Chicken (Murgh Makhani) er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet angiver, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter-curry har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter-curry, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Chicken den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Chicken på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Chicken findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Makhani-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier i en brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Chicken gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Chicken andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

”Resultatet er vanedannende lækkert!” mente Berlingske Tidenes anmelder i hvert fald, men bedøm selv ved kigge forbi din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil her.

Aloo Gobi in Sorgenfri - Bangan Burtha in Sorgenfri - Bombay Mix in Sorgenfri - Butter Cauliflower in Sorgenfri - Butter Cauliflower Platter in Sorgenfri - Butter Chicken in Sorgenfri - Butter Chicken Platter in Sorgenfri - Butter Lamb in Sorgenfri - Butter Lamb Platter in Sorgenfri - Butter Paneer in Sorgenfri - Butter Paneer Platter in Sorgenfri - Cauliflower Biryani in Sorgenfri - Cauliflower Jeera Masala in Sorgenfri - Cauliflower Korma in Sorgenfri - Cauliflower Madras in Sorgenfri - Cauliflower Spinach in Sorgenfri - Cauliflower Tikka Masala in Sorgenfri - Channa Masala in Sorgenfri - Chicken Biryani in Sorgenfri - Chicken Jeera Masala in Sorgenfri - Chicken Korma in Sorgenfri - Chicken Madras in Sorgenfri - Chicken Spinach in Sorgenfri - Chicken Tikka Masala in Sorgenfri - Chutneys in Sorgenfri - Coca-Cola in Sorgenfri - Coca-Cola Zero in Sorgenfri - Coconut Tamarind Cauliflower in Sorgenfri - Coconut Tamarind Chicken in Sorgenfri - Coconut Tamarind Lamb in Sorgenfri - Coconut Tamarind Paneer in Sorgenfri - Garlic Nan in Sorgenfri - Kale Salad in Sorgenfri - Kingfisher in Sorgenfri - Lamb Biryani in Sorgenfri - Lamb Jeera Masala in Sorgenfri - Lamb Korma in Sorgenfri - Lamb Madras in Sorgenfri - Lamb Spinach in Sorgenfri - Lamb Tikka Masala in Sorgenfri - Lemonade in Sorgenfri - Mango Chutney in Sorgenfri - Mango Lassi in Sorgenfri - Mango Mint Smoothie in Sorgenfri - Mattar Paneer in Sorgenfri - Nan in Sorgenfri - Paneer Biryani in Sorgenfri - Paneer Jeera Masala in Sorgenfri - Paneer Korma in Sorgenfri - Paneer Madras in Sorgenfri - Paneer Spinach in Sorgenfri - Paneer Tikka Masala in Sorgenfri - Papadums in Sorgenfri - Paratha in Sorgenfri - Pilaoo Rice in Sorgenfri - Raita in Sorgenfri - Sparkling Water in Sorgenfri - Spinach Bhaji in Sorgenfri - Spring Water in Sorgenfri - Yellow Dal in Sorgenfri