Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
181 kcal / 756 Kj
Fedt::
14.9 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.2 g
Kulhydrat::
5.8 g
Heraf sukkerarter::
1.5 g
Kostfibre::
2.0 g
Protein::
5.7 g
Salt::
0.23 g

Coconut Tamarind Paneer in Ordrup

Bindias Coconut Tamarind Paneer er en ægte hjemmelavet kulinarisk opfindelse, som du kun finder hos Bindia. Coconut Tamarind Paneer er et eksperiment i indisk madlavning og en måde at fusionere nord og syd på. 100% Bindias egen, men vi synes at alle skal prøve den.

Nordlig sødme

At prøve at sige noget entydigt om indisk mad, er nærmest en umulig opgave. I Indien er der nemlig lige så mange køkkener og kulinariske traditioner, som der er regioner, hvilket skyldes landets store diversitet i klima, landbrug, lokale skikke og ingredienser.

I det nordlige Indien i de bjergrige områder ved Himalaya, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra, er der fx tradition for at bruge et mix af nødder, frø og kerner som en central del af curry-tilberedningen. Dette gør både curryen cremet og sødlig og tilføjer en masse sunde og nærende kalorier, som er essentielle i disse koldere egne. Eksempler på ægte nøddefyldte, nordindske retter inkluderer vores anmelderroste Butter Chicken eller Bindias cremede Korma-curry

Sydlig inspiration

I flere sydindiske stater, er der mange religiøse og spirituelle fællesskaber, som ikke spiser kød. Den nok ’strengeste’ diæt finder man hos tilhørerne af Jain-religionen. Her forbydes ikke kun kød, fisk, æg samt andre animalske produkter, men også rodfrugter, hvilket derfor ekskluderer mange hyppigt anvendte ingredienser i det indiske køkken som gurkemeje, ingefær, hvidløg og løg; sidstnævnte er noget nær et grundelement i det nordindiske køkken.

Selvom det langt fra er flertallet, der tilhører denne religiøse minoritet, har deres ældgamle forskrifter haft stor indflydelse på mange regionale køkkener. Uanset hvad ens religion eller kostvaner er, anser inderne vegetarisk mad for at være hensigtsmæssig uanset sted, tid eller anledning. Derfor er vegetariske restauranter ret udbredte – og disse ofte bliver drevet af Jainister. Derfor fokuserer det sydindiske køkken på ingredienser som tomater, kokos, tamarind, sennepsfrø, sennepsblade og karryblade.

”Jeg er meget inspireret af det Sydindiske køkken og dets vegetariske fokus, særligt ingredienser som kokos og tamarind”, fortæller Amer Suleman. ”Smagen såvel som sundheden, der ligger i kokos og tamarind er virkeligt fascinerende for en nysgerrig kok. Så inspirationen til Coconut Tamarind var simpelthen tanken ”mon ikke jeg kan lave en god curry ud af de her?””

Coconut Tamarind Paneer på Bindia-måden

Med få simple og lækre ingredienser, er det kokos og tamarind, der er i fokus. De står for et spændende smagsspil, da tamarinden både har et surt og sødt spil i sig, mens kokos giver en fyldighed og rigdom i sin friske og fede smag.

På den ene side af Bindia-spektret finder man de milde nordindiske Korma- og Butter-curries, mens man i den anden ende af spektret, finder den stærke sydindiske Madras-curry.

Coconut Tamarind Paneer er mere balanceret. Den har samme smagsunivers som Madras-curryen, men uden samme intensitet eller mængde chili og sennepsfrø. Den kan måske endda ses som ”Sydindien for begyndere” - halvstærk men med søde indiske toner.

Mens ”Coconut Tamarind” er navnet på curryen, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med, som i dette tilfælde er de perfekt sammenspillende tamarind og kokos.

Velbekomme!

Smag vores Coconut Tamarind Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Ordrup - Bangan Burtha in Ordrup - Bombay Mix in Ordrup - Butter Cauliflower in Ordrup - Butter Chicken in Ordrup - Butter Lamb in Ordrup - Butter Paneer in Ordrup - Cauliflower Biryani in Ordrup - Cauliflower Jeera Masala in Ordrup - Cauliflower Korma in Ordrup - Cauliflower Madras in Ordrup - Cauliflower Platter in Ordrup - Cauliflower Spinach in Ordrup - Cauliflower Tikka Masala in Ordrup - Channa Masala in Ordrup - Chicken Biryani in Ordrup - Chicken Jeera Masala in Ordrup - Chicken Korma in Ordrup - Chicken Madras in Ordrup - Chicken Platter in Ordrup - Chicken Spinach in Ordrup - Chicken Tikka Masala in Ordrup - Chutneys in Ordrup - Coca-Cola in Ordrup - Coca-Cola Zero in Ordrup - Coconut Tamarind Cauliflower in Ordrup - Coconut Tamarind Chicken in Ordrup - Coconut Tamarind Lamb in Ordrup - Coconut Tamarind Paneer in Ordrup - Kale Salad in Ordrup - Kingfisher in Ordrup - Lamb Biryani in Ordrup - Lamb Jeera Masala in Ordrup - Lamb Korma in Ordrup - Lamb Madras in Ordrup - Lamb Platter in Ordrup - Lamb Spinach in Ordrup - Lamb Tikka Masala in Ordrup - Lemonade in Ordrup - Mango Chutney in Ordrup - Mango Lassi in Ordrup - Mattar Paneer in Ordrup - Nan in Ordrup - Paneer Biryani in Ordrup - Paneer Jeera Masala in Ordrup - Paneer Korma in Ordrup - Paneer Madras in Ordrup - Paneer Platter in Ordrup - Paneer Spinach in Ordrup - Paneer Tikka Masala in Ordrup - Papadums in Ordrup - Paratha in Ordrup - Pilaoo Rice in Ordrup - Raita in Ordrup - Sparkling Water in Ordrup - Spinach Bhaji in Ordrup - Spring Water in Ordrup - Yellow Dal in Ordrup