Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
183 kcal / 764 Kj
Fedt::
14.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.3 g
Kulhydrat::
6.5 g
Heraf sukkerarter::
3.4 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
7.3 g
Salt::
0.29 g

Chicken Korma in Gentofte

Bindias Chicken Korma er en avanceret indisk ret, der kræver tid, talent og tålmodighed fra kokkens side. Til gengæld er den cremede Chicken Korma altid besværet og ventetiden værd!

Nordindiske nødder

Kormaen er en kendt indisk curry (gryderet/sovs), der kan spores helt tilbage til det 16. århundrede og Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. Denne curry var en yndet ret ved dynastiets hof og skulle efter sigende være serveret i en særlig hvid version ved indvielsen af Taj Mahal.

I Bindia laver vi Chicken Korma, som man gør i de bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra. Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Chicken Korma har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Butter-curry, har vi også udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Korma, som ikke kun tilføjer retten nogle sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker cremet konsistens og en helt speciel sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Chicken Korma er samlet set en ret kompleks ret, der både forlanger know-how og tålmodighed af kokken. Udover nødder og know-how, kræver denne curry også masser af løg, som både er centrale i opbygningen af curryens grundlæggende base og tilsættes gavmildt i løbet af tilberedningen.

Chicken Korma på Bindia-måden

I Bindias Korma er der meget duft og varme, som især kommer af flere tempereringer med ’varme’ krydderier som nellike og kardemomme.

Temperering er en særlig krydrings-teknik, udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger i vores Chicken Korma. Dissse marinerer vi først i vores helt egen marinade af af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Korma i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Gentofte - Bangan Burtha in Gentofte - Bombay Mix in Gentofte - Butter Cauliflower in Gentofte - Butter Chicken in Gentofte - Butter Lamb in Gentofte - Butter Paneer in Gentofte - Cauliflower Biryani in Gentofte - Cauliflower Jeera Masala in Gentofte - Cauliflower Korma in Gentofte - Cauliflower Madras in Gentofte - Cauliflower Platter in Gentofte - Cauliflower Spinach in Gentofte - Cauliflower Tikka Masala in Gentofte - Channa Masala in Gentofte - Chicken Biryani in Gentofte - Chicken Jeera Masala in Gentofte - Chicken Korma in Gentofte - Chicken Madras in Gentofte - Chicken Platter in Gentofte - Chicken Spinach in Gentofte - Chicken Tikka Masala in Gentofte - Chutneys in Gentofte - Coca-Cola in Gentofte - Coca-Cola Zero in Gentofte - Coconut Tamarind Cauliflower in Gentofte - Coconut Tamarind Chicken in Gentofte - Coconut Tamarind Lamb in Gentofte - Coconut Tamarind Paneer in Gentofte - Kale Salad in Gentofte - Kingfisher in Gentofte - Lamb Biryani in Gentofte - Lamb Jeera Masala in Gentofte - Lamb Korma in Gentofte - Lamb Madras in Gentofte - Lamb Platter in Gentofte - Lamb Spinach in Gentofte - Lamb Tikka Masala in Gentofte - Lemonade in Gentofte - Mango Chutney in Gentofte - Mango Lassi in Gentofte - Mattar Paneer in Gentofte - Nan in Gentofte - Paneer Biryani in Gentofte - Paneer Jeera Masala in Gentofte - Paneer Korma in Gentofte - Paneer Madras in Gentofte - Paneer Platter in Gentofte - Paneer Spinach in Gentofte - Paneer Tikka Masala in Gentofte - Papadums in Gentofte - Paratha in Gentofte - Pilaoo Rice in Gentofte - Raita in Gentofte - Sparkling Water in Gentofte - Spinach Bhaji in Gentofte - Spring Water in Gentofte - Yellow Dal in Gentofte