Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Tårbæk

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Tårbæk - Bangan Burtha in Tårbæk - Bombay Mix in Tårbæk - Butter Cauliflower in Tårbæk - Butter Chicken in Tårbæk - Butter Lamb in Tårbæk - Butter Paneer in Tårbæk - Cauliflower Biryani in Tårbæk - Cauliflower Jeera Masala in Tårbæk - Cauliflower Korma in Tårbæk - Cauliflower Madras in Tårbæk - Cauliflower Platter in Tårbæk - Cauliflower Spinach in Tårbæk - Cauliflower Tikka Masala in Tårbæk - Channa Masala in Tårbæk - Chicken Biryani in Tårbæk - Chicken Jeera Masala in Tårbæk - Chicken Korma in Tårbæk - Chicken Madras in Tårbæk - Chicken Platter in Tårbæk - Chicken Spinach in Tårbæk - Chicken Tikka Masala in Tårbæk - Chutneys in Tårbæk - Coca-Cola in Tårbæk - Coca-Cola Zero in Tårbæk - Coconut Tamarind Cauliflower in Tårbæk - Coconut Tamarind Chicken in Tårbæk - Coconut Tamarind Lamb in Tårbæk - Coconut Tamarind Paneer in Tårbæk - Kale Salad in Tårbæk - Kingfisher in Tårbæk - Lamb Biryani in Tårbæk - Lamb Jeera Masala in Tårbæk - Lamb Korma in Tårbæk - Lamb Madras in Tårbæk - Lamb Platter in Tårbæk - Lamb Spinach in Tårbæk - Lamb Tikka Masala in Tårbæk - Lemonade in Tårbæk - Mango Chutney in Tårbæk - Mango Lassi in Tårbæk - Mattar Paneer in Tårbæk - Nan in Tårbæk - Paneer Biryani in Tårbæk - Paneer Jeera Masala in Tårbæk - Paneer Korma in Tårbæk - Paneer Madras in Tårbæk - Paneer Platter in Tårbæk - Paneer Spinach in Tårbæk - Paneer Tikka Masala in Tårbæk - Papadums in Tårbæk - Paratha in Tårbæk - Pilaoo Rice in Tårbæk - Raita in Tårbæk - Sparkling Water in Tårbæk - Spinach Bhaji in Tårbæk - Spring Water in Tårbæk - Yellow Dal in Tårbæk