Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
236 kcal / 987 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.1 g
Kulhydrat::
6.3 g
Heraf sukkerarter::
2.4 g
Kostfibre::
2.3 g
Protein::
6.2 g
Salt::
0.30 g

Mattar Paneer in Teglholmen

Bindias Mattar Paneer er en vegetarisk klassiker serveret i en nøddet og cremet nordindisk curry.

Vegetarisk proteinbombe

Mens ”Mattar” betyder ærter, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk. Paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med.

Paneer er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Ingen ved helt hvorfor Mattar Paneer først blev så udbredt i Indien, men ærter og paneer fungerer rigtigt godt sammen, og er begge populære proteinkilder for de mange vegetarer i Indien, der, ifølge statistiker fra FN, har verdens laveste rate af kødforbrug.

Nærmest alle Indiens større religioner som Hinduismen, Buddhismen, Sikhismen og Jainismen samt verdens ældste medicinsystem Ayurveda enten advokerer for en kødfri kost eller direkte forbyder kødforbrug.

En undersøgelse fra 2021 indikerer da også, at omkring 40% af landets befolkning identificerer sig som vegetarer, mens dette tal er langt højere i enkelte stater, som fx landets geografisk største Rajastan, hvor det gælder for 3 ud af 4.

Hos Bindia kan man derfor få samtlige af vores lækre curries i en vegetarisk version - i tillæg til 9 deciderede vegetariske og veganske retter som vores vegetariske Mattar Paneer.

Mattar Paneer på Bindia-måden

Mattar Paneer laves på mange forskellige måder i Indien, alt efter hvor i det enorme land, man befinder sig. Hos Bindia laver vi vores Mattar Paneer på Punjab-måden, hvor Bindias grundlægger selv er fra.

I mange nordindiske stater som Punjab og Kashmir, bruger man ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi til denne curry udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø, som samtidigt giver en lækker cremet konsistens. Sammen med syrlige tomater og honning giver nøddemixet ydermere denne ret en helt særlig sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandende varm temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Mattar Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger i alt 23 forskellige ingredienser lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Mattar Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Teglholmen - Bangan Burtha in Teglholmen - Bombay Mix in Teglholmen - Butter Cauliflower in Teglholmen - Butter Chicken in Teglholmen - Butter Lamb in Teglholmen - Butter Paneer in Teglholmen - Cauliflower Biryani in Teglholmen - Cauliflower Jeera Masala in Teglholmen - Cauliflower Korma in Teglholmen - Cauliflower Madras in Teglholmen - Cauliflower Platter in Teglholmen - Cauliflower Spinach in Teglholmen - Cauliflower Tikka Masala in Teglholmen - Channa Masala in Teglholmen - Chicken Biryani in Teglholmen - Chicken Jeera Masala in Teglholmen - Chicken Korma in Teglholmen - Chicken Madras in Teglholmen - Chicken Platter in Teglholmen - Chicken Spinach in Teglholmen - Chicken Tikka Masala in Teglholmen - Chutneys in Teglholmen - Coca-Cola in Teglholmen - Coca-Cola Zero in Teglholmen - Coconut Tamarind Cauliflower in Teglholmen - Coconut Tamarind Chicken in Teglholmen - Coconut Tamarind Lamb in Teglholmen - Coconut Tamarind Paneer in Teglholmen - Kale Salad in Teglholmen - Kingfisher in Teglholmen - Lamb Biryani in Teglholmen - Lamb Jeera Masala in Teglholmen - Lamb Korma in Teglholmen - Lamb Madras in Teglholmen - Lamb Platter in Teglholmen - Lamb Spinach in Teglholmen - Lamb Tikka Masala in Teglholmen - Lemonade in Teglholmen - Mango Chutney in Teglholmen - Mango Lassi in Teglholmen - Mattar Paneer in Teglholmen - Nan in Teglholmen - Paneer Biryani in Teglholmen - Paneer Jeera Masala in Teglholmen - Paneer Korma in Teglholmen - Paneer Madras in Teglholmen - Paneer Platter in Teglholmen - Paneer Spinach in Teglholmen - Paneer Tikka Masala in Teglholmen - Papadums in Teglholmen - Paratha in Teglholmen - Pilaoo Rice in Teglholmen - Raita in Teglholmen - Sparkling Water in Teglholmen - Spinach Bhaji in Teglholmen - Spring Water in Teglholmen - Yellow Dal in Teglholmen