Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
203 kcal / 847 Kj
Fedt::
17.3 g
Heraf mættede fedtsyrer::
7.9 g
Kulhydrat::
5.5 g
Heraf sukkerarter::
4.0 g
Kostfibre::
1.4 g
Protein::
6.0 g
Salt::
0.18 g

Butter Paneer in Amager Fælled

Bindias Butter Paneer er en anmelderrost curry med populær frisk, umodnet ost.

Nordindiske nødder

Butter Paneer er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet indikerer, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter Paneer har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter Paneer, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Paneer den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Paneer på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Paneer findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Butter-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandvarme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Paneer andre steder.

Mens ”Butter” er navnet på curryen, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Butter Paneer. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med - som fx de syrlige tomater, den søde honning og den nøddeagtige Butter-curry.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Butter Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Amager Fælled - Bangan Burtha in Amager Fælled - Bombay Mix in Amager Fælled - Butter Cauliflower in Amager Fælled - Butter Chicken in Amager Fælled - Butter Lamb in Amager Fælled - Butter Paneer in Amager Fælled - Cauliflower Biryani in Amager Fælled - Cauliflower Jeera Masala in Amager Fælled - Cauliflower Korma in Amager Fælled - Cauliflower Madras in Amager Fælled - Cauliflower Platter in Amager Fælled - Cauliflower Spinach in Amager Fælled - Cauliflower Tikka Masala in Amager Fælled - Channa Masala in Amager Fælled - Chicken Biryani in Amager Fælled - Chicken Jeera Masala in Amager Fælled - Chicken Korma in Amager Fælled - Chicken Madras in Amager Fælled - Chicken Platter in Amager Fælled - Chicken Spinach in Amager Fælled - Chicken Tikka Masala in Amager Fælled - Chutneys in Amager Fælled - Coca-Cola in Amager Fælled - Coca-Cola Zero in Amager Fælled - Coconut Tamarind Cauliflower in Amager Fælled - Coconut Tamarind Chicken in Amager Fælled - Coconut Tamarind Lamb in Amager Fælled - Coconut Tamarind Paneer in Amager Fælled - Garlic Nan in Amager Fælled - Kale Salad in Amager Fælled - Kingfisher in Amager Fælled - Lamb Biryani in Amager Fælled - Lamb Jeera Masala in Amager Fælled - Lamb Korma in Amager Fælled - Lamb Madras in Amager Fælled - Lamb Platter in Amager Fælled - Lamb Spinach in Amager Fælled - Lamb Tikka Masala in Amager Fælled - Lemonade in Amager Fælled - Mango Chutney in Amager Fælled - Mango Lassi in Amager Fælled - Mattar Paneer in Amager Fælled - Nan in Amager Fælled - Paneer Biryani in Amager Fælled - Paneer Jeera Masala in Amager Fælled - Paneer Korma in Amager Fælled - Paneer Madras in Amager Fælled - Paneer Platter in Amager Fælled - Paneer Spinach in Amager Fælled - Paneer Tikka Masala in Amager Fælled - Papadums in Amager Fælled - Paratha in Amager Fælled - Pilaoo Rice in Amager Fælled - Raita in Amager Fælled - Sparkling Water in Amager Fælled - Spinach Bhaji in Amager Fælled - Spring Water in Amager Fælled - Yellow Dal in Amager Fælled