Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
194 kcal / 812 Kj
Fedt::
14.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
2.8 g
Kulhydrat::
40.0 g
Heraf sukkerarter::
0.0 g
Kostfibre::
3.7 g
Protein::
6.9 g
Salt::
1.20 g

Paratha in Vanløse

Paratha er et ugæret fladbrød, der stammer fra det indiske subkontinent. Dets navn er Hindi, men kommer oprindeligt fra Sanskrit og betyder ”lag af bagt dej”, da dejen foldes i processen, så det færdige brød ender med at have flere tynde lag.

Paratha findes dog ikke kun i Indien og dets nabolande som fx Sri Lanka og Pakistan, men også endnu længere væk i lande som fx Trinidad & Tobago, Singapore, Fiji og Malaysia – og med mere eller mindre det samme navn.

Brødet associeres i høj grad med det nordindiske køkken og særligt Punjab-regionen, hvor Bindias grundlægger og chefkok selv er fra. I hans barndom, var Paratha et luksusbrød, som de kun spiste en gang imellem i weekenderne.

Til en Paratha-dej, skal der ikke bruges andet end groft fuldkornsmel og vand. Af den færdige dej, laver man en kugle, som man ruller flad som en pandekage. For at få de karakteristiske tynde lag og for at undgå brødet ikke bliver tørt som et Chapati-brød, smører man overfladen med en relativ fed smørelse som fx smør og ghee, men det kan også være en fed nøddesmørelse, eller, som i Bindias Paratha, vegetabilsk olie. Den smurte dej foldes og rulles flad igen, så de smurte lag på denne måde, ligger inde i brødet. Via denne teknik kan man også putte fyld i sin Paratha-dej inde mellem lagene. Den mest kendte version er nok Aloo Paratha med moste og krydrede kartofler.

Paratha kan både tilberedes i en Tandoor-ovn eller på en pande, men da brødet kan have en tendens til at tørre for meget ud i en ovn, er vores Paratha en såkaldt ’pande-Paratha’.

Da vi har fokus på vores curries og andre hovedretter, serverer vi den helt almindelige Paratha, der fungerer rigtigt godt til at dyppe i vores curries.

Velbekomme!

Smag vores Paratha i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Vanløse - Bangan Burtha in Vanløse - Bombay Mix in Vanløse - Butter Cauliflower in Vanløse - Butter Chicken in Vanløse - Butter Lamb in Vanløse - Butter Paneer in Vanløse - Cauliflower Biryani in Vanløse - Cauliflower Jeera Masala in Vanløse - Cauliflower Korma in Vanløse - Cauliflower Madras in Vanløse - Cauliflower Platter in Vanløse - Cauliflower Spinach in Vanløse - Cauliflower Tikka Masala in Vanløse - Channa Masala in Vanløse - Chicken Biryani in Vanløse - Chicken Jeera Masala in Vanløse - Chicken Korma in Vanløse - Chicken Madras in Vanløse - Chicken Platter in Vanløse - Chicken Spinach in Vanløse - Chicken Tikka Masala in Vanløse - Chutneys in Vanløse - Coca-Cola in Vanløse - Coca-Cola Zero in Vanløse - Coconut Tamarind Cauliflower in Vanløse - Coconut Tamarind Chicken in Vanløse - Coconut Tamarind Lamb in Vanløse - Coconut Tamarind Paneer in Vanløse - Kale Salad in Vanløse - Kingfisher in Vanløse - Lamb Biryani in Vanløse - Lamb Jeera Masala in Vanløse - Lamb Korma in Vanløse - Lamb Madras in Vanløse - Lamb Platter in Vanløse - Lamb Spinach in Vanløse - Lamb Tikka Masala in Vanløse - Lemonade in Vanløse - Mango Chutney in Vanløse - Mango Lassi in Vanløse - Mattar Paneer in Vanløse - Nan in Vanløse - Paneer Biryani in Vanløse - Paneer Jeera Masala in Vanløse - Paneer Korma in Vanløse - Paneer Madras in Vanløse - Paneer Platter in Vanløse - Paneer Spinach in Vanløse - Paneer Tikka Masala in Vanløse - Papadums in Vanløse - Paratha in Vanløse - Pilaoo Rice in Vanløse - Raita in Vanløse - Sparkling Water in Vanløse - Spinach Bhaji in Vanløse - Spring Water in Vanløse - Yellow Dal in Vanløse