Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
16.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.9 g
Kulhydrat::
4.5 g
Heraf sukkerarter::
2.6 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
7.2 g
Salt::
0.22 g

Chicken Tikka Masala in Søllerød

Bindias Chicken Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med et frisk bid af ingefær og spidskommen samt marineret og grillet inderfilet.

Den migrerende Tikka Masala

I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem indisk mad og Chicken Tikka Masala. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Chicken Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn.

”Chicken Tikka” hentyder derfor til små stykker af marineret og grillet kylling, mens ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Chicken Tikka Masala på Bindia-måden

Hvordan den i sin tid er improviseret, virker i bagklogskabens lys lige til: man marinerer og griller noget kylling og putter det i en curry (sovs).

Bindias Chicken Tikka Masala virker, for det utrænede øje, da også næsten lige så enkel, som den er lækker: først marinerer vi kylllinge-inderfilet i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Den curry, der bruges til Bindias Chicken Tikka Masala, har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Søllerød - Bangan Burtha in Søllerød - Bombay Mix in Søllerød - Butter Cauliflower in Søllerød - Butter Chicken in Søllerød - Butter Lamb in Søllerød - Butter Paneer in Søllerød - Cauliflower Biryani in Søllerød - Cauliflower Jeera Masala in Søllerød - Cauliflower Korma in Søllerød - Cauliflower Madras in Søllerød - Cauliflower Platter in Søllerød - Cauliflower Spinach in Søllerød - Cauliflower Tikka Masala in Søllerød - Channa Masala in Søllerød - Chicken Biryani in Søllerød - Chicken Jeera Masala in Søllerød - Chicken Korma in Søllerød - Chicken Madras in Søllerød - Chicken Platter in Søllerød - Chicken Spinach in Søllerød - Chicken Tikka Masala in Søllerød - Chutneys in Søllerød - Coca-Cola in Søllerød - Coca-Cola Zero in Søllerød - Coconut Tamarind Cauliflower in Søllerød - Coconut Tamarind Chicken in Søllerød - Coconut Tamarind Lamb in Søllerød - Coconut Tamarind Paneer in Søllerød - Garlic Nan in Søllerød - Kale Salad in Søllerød - Kingfisher in Søllerød - Lamb Biryani in Søllerød - Lamb Jeera Masala in Søllerød - Lamb Korma in Søllerød - Lamb Madras in Søllerød - Lamb Platter in Søllerød - Lamb Spinach in Søllerød - Lamb Tikka Masala in Søllerød - Lemonade in Søllerød - Mango Chutney in Søllerød - Mango Lassi in Søllerød - Mattar Paneer in Søllerød - Nan in Søllerød - Paneer Biryani in Søllerød - Paneer Jeera Masala in Søllerød - Paneer Korma in Søllerød - Paneer Madras in Søllerød - Paneer Platter in Søllerød - Paneer Spinach in Søllerød - Paneer Tikka Masala in Søllerød - Papadums in Søllerød - Paratha in Søllerød - Pilaoo Rice in Søllerød - Raita in Søllerød - Sparkling Water in Søllerød - Spinach Bhaji in Søllerød - Spring Water in Søllerød - Yellow Dal in Søllerød