Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
194 kcal / 812 Kj
Fedt::
14.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
2.8 g
Kulhydrat::
40.0 g
Heraf sukkerarter::
0.0 g
Kostfibre::
3.7 g
Protein::
6.9 g
Salt::
1.20 g

Paratha in Bispebjerg

Paratha er et ugæret fladbrød, der stammer fra det indiske subkontinent. Dets navn er Hindi, men kommer oprindeligt fra Sanskrit og betyder ”lag af bagt dej”, da dejen foldes i processen, så det færdige brød ender med at have flere tynde lag.

Paratha findes dog ikke kun i Indien og dets nabolande som fx Sri Lanka og Pakistan, men også endnu længere væk i lande som fx Trinidad & Tobago, Singapore, Fiji og Malaysia – og med mere eller mindre det samme navn.

Brødet associeres i høj grad med det nordindiske køkken og særligt Punjab-regionen, hvor Bindias grundlægger og chefkok selv er fra. I hans barndom, var Paratha et luksusbrød, som de kun spiste en gang imellem i weekenderne.

Til en Paratha-dej, skal der ikke bruges andet end groft fuldkornsmel og vand. Af den færdige dej, laver man en kugle, som man ruller flad som en pandekage. For at få de karakteristiske tynde lag og for at undgå brødet ikke bliver tørt som et Chapati-brød, smører man overfladen med en relativ fed smørelse som fx smør og ghee, men det kan også være en fed nøddesmørelse, eller, som i Bindias Paratha, vegetabilsk olie. Den smurte dej foldes og rulles flad igen, så de smurte lag på denne måde, ligger inde i brødet. Via denne teknik kan man også putte fyld i sin Paratha-dej inde mellem lagene. Den mest kendte version er nok Aloo Paratha med moste og krydrede kartofler.

Paratha kan både tilberedes i en Tandoor-ovn eller på en pande, men da brødet kan have en tendens til at tørre for meget ud i en ovn, er vores Paratha en såkaldt ’pande-Paratha’.

Da vi har fokus på vores curries og andre hovedretter, serverer vi den helt almindelige Paratha, der fungerer rigtigt godt til at dyppe i vores curries.

Velbekomme!

Smag vores Paratha i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Bispebjerg - Bangan Burtha in Bispebjerg - Bombay Mix in Bispebjerg - Butter Cauliflower in Bispebjerg - Butter Chicken in Bispebjerg - Butter Lamb in Bispebjerg - Butter Paneer in Bispebjerg - Cauliflower Biryani in Bispebjerg - Cauliflower Jeera Masala in Bispebjerg - Cauliflower Korma in Bispebjerg - Cauliflower Madras in Bispebjerg - Cauliflower Platter in Bispebjerg - Cauliflower Spinach in Bispebjerg - Cauliflower Tikka Masala in Bispebjerg - Channa Masala in Bispebjerg - Chicken Biryani in Bispebjerg - Chicken Jeera Masala in Bispebjerg - Chicken Korma in Bispebjerg - Chicken Madras in Bispebjerg - Chicken Platter in Bispebjerg - Chicken Spinach in Bispebjerg - Chicken Tikka Masala in Bispebjerg - Chutneys in Bispebjerg - Coca-Cola in Bispebjerg - Coca-Cola Zero in Bispebjerg - Coconut Tamarind Cauliflower in Bispebjerg - Coconut Tamarind Chicken in Bispebjerg - Coconut Tamarind Lamb in Bispebjerg - Coconut Tamarind Paneer in Bispebjerg - Kale Salad in Bispebjerg - Kingfisher in Bispebjerg - Lamb Biryani in Bispebjerg - Lamb Jeera Masala in Bispebjerg - Lamb Korma in Bispebjerg - Lamb Madras in Bispebjerg - Lamb Platter in Bispebjerg - Lamb Spinach in Bispebjerg - Lamb Tikka Masala in Bispebjerg - Lemonade in Bispebjerg - Mango Chutney in Bispebjerg - Mango Lassi in Bispebjerg - Mattar Paneer in Bispebjerg - Nan in Bispebjerg - Paneer Biryani in Bispebjerg - Paneer Jeera Masala in Bispebjerg - Paneer Korma in Bispebjerg - Paneer Madras in Bispebjerg - Paneer Platter in Bispebjerg - Paneer Spinach in Bispebjerg - Paneer Tikka Masala in Bispebjerg - Papadums in Bispebjerg - Paratha in Bispebjerg - Pilaoo Rice in Bispebjerg - Raita in Bispebjerg - Sparkling Water in Bispebjerg - Spinach Bhaji in Bispebjerg - Spring Water in Bispebjerg - Yellow Dal in Bispebjerg