Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
216 kcal / 903 Kj
Fedt::
17.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
7.1 g
Kulhydrat::
7.0 g
Heraf sukkerarter::
3.4 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
6.4 g
Salt::
0.29 g

Paneer Korma in Hjortekær

Bindias Paneer Korma er en avanceret indisk ret, der både kræver tid, talent og tålmodighed fra kokkens side. Til gengæld er den cremede Paneer Korma altid besværet og ventetiden værd!

Nordindiske nødder

Kormaen er en kendt indisk curry (gryderet/sovs), der kan spores helt tilbage til det 16. århundrede og Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. Denne curry var en yndet ret ved dynastiets hof og skulle efter sigende være serveret i en særlig hvid version ved indvielsen af Taj Mahal.

I Bindia laver vi Paneer Korma, som man gør i de bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra. Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Paneer Korma har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Butter-curry, har vi også udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Korma, som ikke kun tilføjer retten nogle sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker cremet konsistens og en helt speciel sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Paneer Korma er samlet set en ret kompleks ret, der både forlanger know-how og tålmodighed af kokken. Udover nødder og know-how, kræver denne curry også masser af løg, som både er centrale i opbygningen a f curryens grundlæggende base og tilsættes gavmildt i løbet af tilberedningen.

Paneer Korma på Bindia-måden

I Bindias Korma er der meget duft og varme, som især kommer af flere tempereringer med ’varme’ krydderier som nellike og kardemomme.

Temperering er en særlig krydrings-teknik, udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Mens ”Korma” er navnet på curryen, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Paneer Korma. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med; i dette tilfælde de ’varme’ tempereringer i den søde og nøddeagtige Korma.

Velbekomme!

Smag vores Paneer Korma i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Hjortekær - Bangan Burtha in Hjortekær - Bombay Mix in Hjortekær - Butter Cauliflower in Hjortekær - Butter Chicken in Hjortekær - Butter Lamb in Hjortekær - Butter Paneer in Hjortekær - Cauliflower Biryani in Hjortekær - Cauliflower Jeera Masala in Hjortekær - Cauliflower Korma in Hjortekær - Cauliflower Madras in Hjortekær - Cauliflower Platter in Hjortekær - Cauliflower Spinach in Hjortekær - Cauliflower Tikka Masala in Hjortekær - Channa Masala in Hjortekær - Chicken Biryani in Hjortekær - Chicken Jeera Masala in Hjortekær - Chicken Korma in Hjortekær - Chicken Madras in Hjortekær - Chicken Platter in Hjortekær - Chicken Spinach in Hjortekær - Chicken Tikka Masala in Hjortekær - Chutneys in Hjortekær - Coca-Cola in Hjortekær - Coca-Cola Zero in Hjortekær - Coconut Tamarind Cauliflower in Hjortekær - Coconut Tamarind Chicken in Hjortekær - Coconut Tamarind Lamb in Hjortekær - Coconut Tamarind Paneer in Hjortekær - Garlic Nan in Hjortekær - Kale Salad in Hjortekær - Kingfisher in Hjortekær - Lamb Biryani in Hjortekær - Lamb Jeera Masala in Hjortekær - Lamb Korma in Hjortekær - Lamb Madras in Hjortekær - Lamb Platter in Hjortekær - Lamb Spinach in Hjortekær - Lamb Tikka Masala in Hjortekær - Lemonade in Hjortekær - Mango Chutney in Hjortekær - Mango Lassi in Hjortekær - Mattar Paneer in Hjortekær - Nan in Hjortekær - Paneer Biryani in Hjortekær - Paneer Jeera Masala in Hjortekær - Paneer Korma in Hjortekær - Paneer Madras in Hjortekær - Paneer Platter in Hjortekær - Paneer Spinach in Hjortekær - Paneer Tikka Masala in Hjortekær - Papadums in Hjortekær - Paratha in Hjortekær - Pilaoo Rice in Hjortekær - Raita in Hjortekær - Sparkling Water in Hjortekær - Spinach Bhaji in Hjortekær - Spring Water in Hjortekær - Yellow Dal in Hjortekær