Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Buddinge

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Buddinge - Bangan Burtha in Buddinge - Bombay Mix in Buddinge - Butter Cauliflower in Buddinge - Butter Chicken in Buddinge - Butter Lamb in Buddinge - Butter Paneer in Buddinge - Cauliflower Biryani in Buddinge - Cauliflower Jeera Masala in Buddinge - Cauliflower Korma in Buddinge - Cauliflower Madras in Buddinge - Cauliflower Platter in Buddinge - Cauliflower Spinach in Buddinge - Cauliflower Tikka Masala in Buddinge - Channa Masala in Buddinge - Chicken Biryani in Buddinge - Chicken Jeera Masala in Buddinge - Chicken Korma in Buddinge - Chicken Madras in Buddinge - Chicken Platter in Buddinge - Chicken Spinach in Buddinge - Chicken Tikka Masala in Buddinge - Chutneys in Buddinge - Coca-Cola in Buddinge - Coca-Cola Zero in Buddinge - Coconut Tamarind Cauliflower in Buddinge - Coconut Tamarind Chicken in Buddinge - Coconut Tamarind Lamb in Buddinge - Coconut Tamarind Paneer in Buddinge - Kale Salad in Buddinge - Kingfisher in Buddinge - Lamb Biryani in Buddinge - Lamb Jeera Masala in Buddinge - Lamb Korma in Buddinge - Lamb Madras in Buddinge - Lamb Platter in Buddinge - Lamb Spinach in Buddinge - Lamb Tikka Masala in Buddinge - Lemonade in Buddinge - Mango Chutney in Buddinge - Mango Lassi in Buddinge - Mattar Paneer in Buddinge - Nan in Buddinge - Paneer Biryani in Buddinge - Paneer Jeera Masala in Buddinge - Paneer Korma in Buddinge - Paneer Madras in Buddinge - Paneer Platter in Buddinge - Paneer Spinach in Buddinge - Paneer Tikka Masala in Buddinge - Papadums in Buddinge - Paratha in Buddinge - Pilaoo Rice in Buddinge - Raita in Buddinge - Sparkling Water in Buddinge - Spinach Bhaji in Buddinge - Spring Water in Buddinge - Yellow Dal in Buddinge