Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
221 kcal / 926 Kj
Fedt::
19.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.2 g
Kulhydrat::
4.9 g
Heraf sukkerarter::
2.6 g
Kostfibre::
1.8 g
Protein::
6.4 g
Salt::
0.31 g

Butter Lamb in København S

Lamb Kebab Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med et frisk bid af ingefær og spidskommen samt hjemmelavet lammekebab.

Den migrerende Tikka Masala

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn. ”Lamb Kebab Tikka” hentyder derfor til små stykker af grillet lammekebab, mens ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Lamb Kebab Tikka Masala på Bindia-måden

Lamb Kebab Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: bid og smørelse.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Kebab Tikka Masala, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter hakker vi kødet og ælter det sammen med krydderier som fx spidskommen, kardemommefrø og gurkemeje. Lidt i stil med den tyrkiske shish kebab, bliver den krydrerede lammefars til sidst grillet på spyd. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Kebab Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in København S - Bangan Burtha in København S - Bombay Mix in København S - Butter Cauliflower in København S - Butter Cauliflower Platter in København S - Butter Chicken in København S - Butter Chicken Platter in København S - Butter Lamb in København S - Butter Lamb Platter in København S - Butter Paneer in København S - Butter Paneer Platter in København S - Cauliflower Biryani in København S - Cauliflower Jeera Masala in København S - Cauliflower Korma in København S - Cauliflower Madras in København S - Cauliflower Spinach in København S - Cauliflower Tikka Masala in København S - Channa Masala in København S - Chicken Biryani in København S - Chicken Jeera Masala in København S - Chicken Korma in København S - Chicken Madras in København S - Chicken Spinach in København S - Chicken Tikka Masala in København S - Chutneys in København S - Coca-Cola in København S - Coca-Cola Zero in København S - Coconut Tamarind Cauliflower in København S - Coconut Tamarind Chicken in København S - Coconut Tamarind Lamb in København S - Coconut Tamarind Paneer in København S - Garlic Nan in København S - Kale Salad in København S - Kingfisher in København S - Lamb Biryani in København S - Lamb Jeera Masala in København S - Lamb Korma in København S - Lamb Madras in København S - Lamb Spinach in København S - Lamb Tikka Masala in København S - Lemonade in København S - Mango Chutney in København S - Mango Lassi in København S - Mango Mint Smoothie in København S - Mattar Paneer in København S - Nan in København S - Paneer Biryani in København S - Paneer Jeera Masala in København S - Paneer Korma in København S - Paneer Madras in København S - Paneer Spinach in København S - Paneer Tikka Masala in København S - Papadums in København S - Paratha in København S - Pilaoo Rice in København S - Raita in København S - Sparkling Water in København S - Spinach Bhaji in København S - Spring Water in København S - Yellow Dal in København S