Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Østervold

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Østervold - Bangan Burtha in Østervold - Bombay Mix in Østervold - Butter Cauliflower in Østervold - Butter Chicken in Østervold - Butter Lamb in Østervold - Butter Paneer in Østervold - Cauliflower Biryani in Østervold - Cauliflower Jeera Masala in Østervold - Cauliflower Korma in Østervold - Cauliflower Madras in Østervold - Cauliflower Platter in Østervold - Cauliflower Spinach in Østervold - Cauliflower Tikka Masala in Østervold - Channa Masala in Østervold - Chicken Biryani in Østervold - Chicken Jeera Masala in Østervold - Chicken Korma in Østervold - Chicken Madras in Østervold - Chicken Platter in Østervold - Chicken Spinach in Østervold - Chicken Tikka Masala in Østervold - Chutneys in Østervold - Coca-Cola in Østervold - Coca-Cola Zero in Østervold - Coconut Tamarind Cauliflower in Østervold - Coconut Tamarind Chicken in Østervold - Coconut Tamarind Lamb in Østervold - Coconut Tamarind Paneer in Østervold - Garlic Nan in Østervold - Kale Salad in Østervold - Kingfisher in Østervold - Lamb Biryani in Østervold - Lamb Jeera Masala in Østervold - Lamb Korma in Østervold - Lamb Madras in Østervold - Lamb Platter in Østervold - Lamb Spinach in Østervold - Lamb Tikka Masala in Østervold - Lemonade in Østervold - Mango Chutney in Østervold - Mango Lassi in Østervold - Mango Mint Smoothie in Østervold - Mattar Paneer in Østervold - Nan in Østervold - Paneer Biryani in Østervold - Paneer Jeera Masala in Østervold - Paneer Korma in Østervold - Paneer Madras in Østervold - Paneer Platter in Østervold - Paneer Spinach in Østervold - Paneer Tikka Masala in Østervold - Papadums in Østervold - Paratha in Østervold - Pilaoo Rice in Østervold - Raita in Østervold - Sparkling Water in Østervold - Spinach Bhaji in Østervold - Spring Water in Østervold - Yellow Dal in Østervold