Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
230 kcal / 960 Kj
Fedt::
20.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.1 g
Kulhydrat::
5.0 g
Heraf sukkerarter::
2.7 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
5.5 g
Salt::
0.29 g

Lamb Tikka Masala in Bispebjerg

Lamb Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med bid af ingefær og spidskommen samt lækkert og mørt newzealandsk lammekød.

Den migrerende Tikka Masala

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn. ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Lamb Tikka Masala på Bindia-måden

Lamb Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: bid og smørelse.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Tikka Masala, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Bispebjerg - Bangan Burtha in Bispebjerg - Bombay Mix in Bispebjerg - Butter Cauliflower in Bispebjerg - Butter Chicken in Bispebjerg - Butter Lamb in Bispebjerg - Butter Paneer in Bispebjerg - Cauliflower Biryani in Bispebjerg - Cauliflower Jeera Masala in Bispebjerg - Cauliflower Korma in Bispebjerg - Cauliflower Madras in Bispebjerg - Cauliflower Platter in Bispebjerg - Cauliflower Spinach in Bispebjerg - Cauliflower Tikka Masala in Bispebjerg - Channa Masala in Bispebjerg - Chicken Biryani in Bispebjerg - Chicken Jeera Masala in Bispebjerg - Chicken Korma in Bispebjerg - Chicken Madras in Bispebjerg - Chicken Platter in Bispebjerg - Chicken Spinach in Bispebjerg - Chicken Tikka Masala in Bispebjerg - Chutneys in Bispebjerg - Coca-Cola in Bispebjerg - Coca-Cola Zero in Bispebjerg - Coconut Tamarind Cauliflower in Bispebjerg - Coconut Tamarind Chicken in Bispebjerg - Coconut Tamarind Lamb in Bispebjerg - Coconut Tamarind Paneer in Bispebjerg - Garlic Nan in Bispebjerg - Kale Salad in Bispebjerg - Kingfisher in Bispebjerg - Lamb Biryani in Bispebjerg - Lamb Jeera Masala in Bispebjerg - Lamb Korma in Bispebjerg - Lamb Madras in Bispebjerg - Lamb Platter in Bispebjerg - Lamb Spinach in Bispebjerg - Lamb Tikka Masala in Bispebjerg - Lemonade in Bispebjerg - Mango Chutney in Bispebjerg - Mango Lassi in Bispebjerg - Mattar Paneer in Bispebjerg - Nan in Bispebjerg - Paneer Biryani in Bispebjerg - Paneer Jeera Masala in Bispebjerg - Paneer Korma in Bispebjerg - Paneer Madras in Bispebjerg - Paneer Platter in Bispebjerg - Paneer Spinach in Bispebjerg - Paneer Tikka Masala in Bispebjerg - Papadums in Bispebjerg - Paratha in Bispebjerg - Pilaoo Rice in Bispebjerg - Raita in Bispebjerg - Sparkling Water in Bispebjerg - Spinach Bhaji in Bispebjerg - Spring Water in Bispebjerg - Yellow Dal in Bispebjerg