Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
236 kcal / 987 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.1 g
Kulhydrat::
6.3 g
Heraf sukkerarter::
2.4 g
Kostfibre::
2.3 g
Protein::
6.2 g
Salt::
0.30 g

Mattar Paneer in København K

Bindias Mattar Paneer er en vegetarisk klassiker serveret i en nøddet og cremet nordindisk curry.

Vegetarisk proteinbombe

Mens ”Mattar” betyder ærter, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk. Paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med.

Paneer er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Ingen ved helt hvorfor Mattar Paneer først blev så udbredt i Indien, men ærter og paneer fungerer rigtigt godt sammen, og er begge populære proteinkilder for de mange vegetarer i Indien, der, ifølge statistiker fra FN, har verdens laveste rate af kødforbrug.

Nærmest alle Indiens større religioner som Hinduismen, Buddhismen, Sikhismen og Jainismen samt verdens ældste medicinsystem Ayurveda enten advokerer for en kødfri kost eller direkte forbyder kødforbrug.

En undersøgelse fra 2021 indikerer da også, at omkring 40% af landets befolkning identificerer sig som vegetarer, mens dette tal er langt højere i enkelte stater, som fx landets geografisk største Rajastan, hvor det gælder for 3 ud af 4.

Hos Bindia kan man derfor få samtlige af vores lækre curries i en vegetarisk version - i tillæg til 9 deciderede vegetariske og veganske retter som vores vegetariske Mattar Paneer.

Mattar Paneer på Bindia-måden

Mattar Paneer laves på mange forskellige måder i Indien, alt efter hvor i det enorme land, man befinder sig. Hos Bindia laver vi vores Mattar Paneer på Punjab-måden, hvor Bindias grundlægger selv er fra.

I mange nordindiske stater som Punjab og Kashmir, bruger man ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi til denne curry udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø, som samtidigt giver en lækker cremet konsistens. Sammen med syrlige tomater og honning giver nøddemixet ydermere denne ret en helt særlig sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandende varm temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Mattar Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger i alt 23 forskellige ingredienser lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Mattar Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in København K - Bangan Burtha in København K - Bombay Mix in København K - Butter Cauliflower in København K - Butter Chicken in København K - Butter Lamb in København K - Butter Paneer in København K - Cauliflower Biryani in København K - Cauliflower Jeera Masala in København K - Cauliflower Korma in København K - Cauliflower Madras in København K - Cauliflower Platter in København K - Cauliflower Spinach in København K - Cauliflower Tikka Masala in København K - Channa Masala in København K - Chicken Biryani in København K - Chicken Jeera Masala in København K - Chicken Korma in København K - Chicken Madras in København K - Chicken Platter in København K - Chicken Spinach in København K - Chicken Tikka Masala in København K - Chutneys in København K - Coca-Cola in København K - Coca-Cola Zero in København K - Coconut Tamarind Cauliflower in København K - Coconut Tamarind Chicken in København K - Coconut Tamarind Lamb in København K - Coconut Tamarind Paneer in København K - Garlic Nan in København K - Kale Salad in København K - Kingfisher in København K - Lamb Biryani in København K - Lamb Jeera Masala in København K - Lamb Korma in København K - Lamb Madras in København K - Lamb Platter in København K - Lamb Spinach in København K - Lamb Tikka Masala in København K - Lemonade in København K - Mango Chutney in København K - Mango Lassi in København K - Mango Mint Smoothie in København K - Mattar Paneer in København K - Nan in København K - Paneer Biryani in København K - Paneer Jeera Masala in København K - Paneer Korma in København K - Paneer Madras in København K - Paneer Platter in København K - Paneer Spinach in København K - Paneer Tikka Masala in København K - Papadums in København K - Paratha in København K - Pilaoo Rice in København K - Raita in København K - Sparkling Water in København K - Spinach Bhaji in København K - Spring Water in København K - Yellow Dal in København K