Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
170 kcal / 709 Kj
Fedt::
13.5 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.0 g
Kulhydrat::
5.2 g
Heraf sukkerarter::
3.9 g
Kostfibre::
1.4 g
Protein::
6.9 g
Salt::
0.18 g

Butter Chicken in Utterslev

Bindia’s Butter Chicken er vores anmelderroste darling og mest populære ret.

Øjeblikkelig succes

Da vi åbnede den første Bindia i 2003 ved Trianglen i København, blev vores lækre Butter Chicken med det samme en klar publikumsfavorit. Vi har siden åbnet 6 butikker i alt på Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg, Amager samt i Lyngby og Søborg, men én ting forbliver det samme: Vores Butter Chicken er stadig Bindias mest populære ret – og det er ikke uden grund!

”Himmelsk” skrev Jyllandspostens anmelder om Bindias Butter Chicken, mens AOKs anmelder mente at vores Butter Chicken ”burde være på listen over ulovlige, vanedannende stoffer”.

Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman blev i første omgang en smule overrasket over hvor populær hans Butter Chicken blev (og stadig er). Men når man forstår hans sans for detalje og den omtanke, der er lagt i udarbejdningen af Bindias Butter Chicken, er det faktisk slet ikke så mærkeligt.

Er det ligefrem Københavns bedste Butter Chicken? Det tror vi faktisk…

Nordindiske nødder

Butter Chicken (Murgh Makhani) er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet angiver, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter-curry har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter-curry, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Chicken den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Chicken på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Chicken findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Makhani-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier i en brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Chicken gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Chicken andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

”Resultatet er vanedannende lækkert!” mente Berlingske Tidenes anmelder i hvert fald, men bedøm selv ved kigge forbi din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil her.

Aloo Gobi in Utterslev - Bangan Burtha in Utterslev - Bombay Mix in Utterslev - Butter Cauliflower in Utterslev - Butter Chicken in Utterslev - Butter Lamb in Utterslev - Butter Paneer in Utterslev - Cauliflower Biryani in Utterslev - Cauliflower Jeera Masala in Utterslev - Cauliflower Korma in Utterslev - Cauliflower Madras in Utterslev - Cauliflower Platter in Utterslev - Cauliflower Spinach in Utterslev - Cauliflower Tikka Masala in Utterslev - Channa Masala in Utterslev - Chicken Biryani in Utterslev - Chicken Jeera Masala in Utterslev - Chicken Korma in Utterslev - Chicken Madras in Utterslev - Chicken Platter in Utterslev - Chicken Spinach in Utterslev - Chicken Tikka Masala in Utterslev - Chutneys in Utterslev - Coca-Cola in Utterslev - Coca-Cola Zero in Utterslev - Coconut Tamarind Cauliflower in Utterslev - Coconut Tamarind Chicken in Utterslev - Coconut Tamarind Lamb in Utterslev - Coconut Tamarind Paneer in Utterslev - Garlic Nan in Utterslev - Kale Salad in Utterslev - Kingfisher in Utterslev - Lamb Biryani in Utterslev - Lamb Jeera Masala in Utterslev - Lamb Korma in Utterslev - Lamb Madras in Utterslev - Lamb Platter in Utterslev - Lamb Spinach in Utterslev - Lamb Tikka Masala in Utterslev - Lemonade in Utterslev - Mango Chutney in Utterslev - Mango Lassi in Utterslev - Mango Mint Smoothie in Utterslev - Mattar Paneer in Utterslev - Nan in Utterslev - Paneer Biryani in Utterslev - Paneer Jeera Masala in Utterslev - Paneer Korma in Utterslev - Paneer Madras in Utterslev - Paneer Platter in Utterslev - Paneer Spinach in Utterslev - Paneer Tikka Masala in Utterslev - Papadums in Utterslev - Paratha in Utterslev - Pilaoo Rice in Utterslev - Raita in Utterslev - Sparkling Water in Utterslev - Spinach Bhaji in Utterslev - Spring Water in Utterslev - Yellow Dal in Utterslev