Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
291 kcal / 1216 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.5 g
Kulhydrat::
18.2 g
Heraf sukkerarter::
1.4 g
Kostfibre::
2.7 g
Protein::
8.1 g
Salt::
0.20 g

Chicken Biryani in Nørrebro (København N)

Chicken Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Chicken Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges i brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn, og herefter griller ved meget høje temperaturer, så kødet ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Biryani i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Nørrebro (København N) - Bangan Burtha in Nørrebro (København N) - Bombay Mix in Nørrebro (København N) - Butter Cauliflower in Nørrebro (København N) - Butter Chicken in Nørrebro (København N) - Butter Lamb in Nørrebro (København N) - Butter Paneer in Nørrebro (København N) - Cauliflower Biryani in Nørrebro (København N) - Cauliflower Jeera Masala in Nørrebro (København N) - Cauliflower Korma in Nørrebro (København N) - Cauliflower Madras in Nørrebro (København N) - Cauliflower Platter in Nørrebro (København N) - Cauliflower Spinach in Nørrebro (København N) - Cauliflower Tikka Masala in Nørrebro (København N) - Channa Masala in Nørrebro (København N) - Chicken Biryani in Nørrebro (København N) - Chicken Jeera Masala in Nørrebro (København N) - Chicken Korma in Nørrebro (København N) - Chicken Madras in Nørrebro (København N) - Chicken Platter in Nørrebro (København N) - Chicken Spinach in Nørrebro (København N) - Chicken Tikka Masala in Nørrebro (København N) - Chutneys in Nørrebro (København N) - Coca-Cola in Nørrebro (København N) - Coca-Cola Zero in Nørrebro (København N) - Coconut Tamarind Cauliflower in Nørrebro (København N) - Coconut Tamarind Chicken in Nørrebro (København N) - Coconut Tamarind Lamb in Nørrebro (København N) - Coconut Tamarind Paneer in Nørrebro (København N) - Garlic Nan in Nørrebro (København N) - Kale Salad in Nørrebro (København N) - Kingfisher in Nørrebro (København N) - Lamb Biryani in Nørrebro (København N) - Lamb Jeera Masala in Nørrebro (København N) - Lamb Korma in Nørrebro (København N) - Lamb Madras in Nørrebro (København N) - Lamb Platter in Nørrebro (København N) - Lamb Spinach in Nørrebro (København N) - Lamb Tikka Masala in Nørrebro (København N) - Lemonade in Nørrebro (København N) - Mango Chutney in Nørrebro (København N) - Mango Lassi in Nørrebro (København N) - Mango Mint Smoothie in Nørrebro (København N) - Mattar Paneer in Nørrebro (København N) - Nan in Nørrebro (København N) - Paneer Biryani in Nørrebro (København N) - Paneer Jeera Masala in Nørrebro (København N) - Paneer Korma in Nørrebro (København N) - Paneer Madras in Nørrebro (København N) - Paneer Platter in Nørrebro (København N) - Paneer Spinach in Nørrebro (København N) - Paneer Tikka Masala in Nørrebro (København N) - Papadums in Nørrebro (København N) - Paratha in Nørrebro (København N) - Pilaoo Rice in Nørrebro (København N) - Raita in Nørrebro (København N) - Sparkling Water in Nørrebro (København N) - Spinach Bhaji in Nørrebro (København N) - Spring Water in Nørrebro (København N) - Yellow Dal in Nørrebro (København N)