Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Jægersborg

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Jægersborg - Bangan Burtha in Jægersborg - Bombay Mix in Jægersborg - Butter Cauliflower in Jægersborg - Butter Chicken in Jægersborg - Butter Lamb in Jægersborg - Butter Paneer in Jægersborg - Cauliflower Biryani in Jægersborg - Cauliflower Jeera Masala in Jægersborg - Cauliflower Korma in Jægersborg - Cauliflower Madras in Jægersborg - Cauliflower Platter in Jægersborg - Cauliflower Spinach in Jægersborg - Cauliflower Tikka Masala in Jægersborg - Channa Masala in Jægersborg - Chicken Biryani in Jægersborg - Chicken Jeera Masala in Jægersborg - Chicken Korma in Jægersborg - Chicken Madras in Jægersborg - Chicken Platter in Jægersborg - Chicken Spinach in Jægersborg - Chicken Tikka Masala in Jægersborg - Chutneys in Jægersborg - Coca-Cola in Jægersborg - Coca-Cola Zero in Jægersborg - Coconut Tamarind Cauliflower in Jægersborg - Coconut Tamarind Chicken in Jægersborg - Coconut Tamarind Lamb in Jægersborg - Coconut Tamarind Paneer in Jægersborg - Kale Salad in Jægersborg - Kingfisher in Jægersborg - Lamb Biryani in Jægersborg - Lamb Jeera Masala in Jægersborg - Lamb Korma in Jægersborg - Lamb Madras in Jægersborg - Lamb Platter in Jægersborg - Lamb Spinach in Jægersborg - Lamb Tikka Masala in Jægersborg - Lemonade in Jægersborg - Mango Chutney in Jægersborg - Mango Lassi in Jægersborg - Mattar Paneer in Jægersborg - Nan in Jægersborg - Paneer Biryani in Jægersborg - Paneer Jeera Masala in Jægersborg - Paneer Korma in Jægersborg - Paneer Madras in Jægersborg - Paneer Platter in Jægersborg - Paneer Spinach in Jægersborg - Paneer Tikka Masala in Jægersborg - Papadums in Jægersborg - Paratha in Jægersborg - Pilaoo Rice in Jægersborg - Raita in Jægersborg - Sparkling Water in Jægersborg - Spinach Bhaji in Jægersborg - Spring Water in Jægersborg - Yellow Dal in Jægersborg