Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
80 kcal / 334 Kj
Fedt::
5.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
0.8 g
Kulhydrat::
4.3 g
Heraf sukkerarter::
3.2 g
Kostfibre::
2.6 g
Protein::
1.4 g
Salt::
0.15 g

Bangan Burtha in Jægersborg

Bindias Bangan Burtha er en indisk tandoor-klassiker lavet fra bunden og på traditionel vis.

En multi-ovn

”Bangan” betyder aubergine og ”Burtha” refererer til mad tilberedt i ovn - nærmere betegnet en tandoor-ovn.

En rigtig gammeldags tandoor-ovn er mere eller mindre et stort hul i jorden med vægge af ler og brændende kul eller træ i bunden, der kan skabe varmegrader på op til næsten 500°C.

En tandoor har flere funktioner til forskellige typer af mad: man kan fx grille kød eller grøntsager på syd (a la shish kebab) eller man kan presse en naan-dej fast til ovnenes brandvarme vægge, hvor den kan sidde og bage sig selv til man piller den af væggen igen.

Tandoor-mad tilberedes via eksponering for en række processer som fx den grillende varme fra den levende ild, varmluft-bagning og røgning. En tandoor giver derfor maden en helt særlig smag, som hverken er decideret bagt eller grillet.

Barndommens tandoor

Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman erindrer tandoorens helt centrale plads i sin barndom i Punjab - både som kulinarisk schweizerkniv og socialt omdrejningspunkt.

Man tog sin egen dej og anden tandoor-klar mad med ned til den lokale tandoor-ovn, hvor man betalte ovnens ejer for at tilberede det efter alle kunstens regler. Her mødtes man med familie, venner og andre lokale, mens børnene legede og tandooren bagte.

En gammeldags tandoor var derfor ofte tændt hele dagen og kunne være lidt af et tilløbsstykke.


”Bangan Burtha var især noget vi spiste meget om sommeren”, fortæller Amer Suleman. Ligesom andre madvarer, tager man sine auberginer med ned til den lokale tandoor, hvor de bliver gemt nede i asken ved siden af den brændende ild. Her ligger de i op til et par timer, mens auberginekødet nærmest koger inden bag ved den beskyttende skræl. Herefter tages de ud, den brændte skræl fjernes og indmaden moses; og så har man faktisk essensen af Bangan Burtha.

Det moste auberginekød kan bruges på mange måder, fx som hovedingrediensen i en curry (indisk sovs/gryderet) eller det kan blandes med bl.a. løg, peberfrugt, koriander og chili i en yoghurt som en sund, lækker og kølig sommer-salat.

Bangan Burtha på Bindia måden

Hos Bindia laver vi Bangan Burtha fra bunden: vi bruger vi friske auberginer, som vi varmer i ovnen, hvorefter vi fjerner den brændte skræl og moser det kogte auberginekød, som vi blander med en passende Jeera Masala-curry og masser af løg og ingefær.

Nærmest alle Indiens større religioner som Hinduismen, Buddhismen, Sikhismen og Jainismen samt verdens ældste medicinsystem Ayurveda enten advokerer for en kødfri kost eller direkte forbyder kødforbrug.

Hos Bindia er det derfor muligt at få samtlige af vores lækre curries i en vegetarisk version – i tillæg til vores 8 vegetariske og veganske retter som denne veganske Bangan Burtha.

Velbekomme!

Smag vores Bang Burtha i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og  Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Jægersborg - Bangan Burtha in Jægersborg - Bombay Mix in Jægersborg - Butter Cauliflower in Jægersborg - Butter Chicken in Jægersborg - Butter Lamb in Jægersborg - Butter Paneer in Jægersborg - Cauliflower Biryani in Jægersborg - Cauliflower Jeera Masala in Jægersborg - Cauliflower Korma in Jægersborg - Cauliflower Madras in Jægersborg - Cauliflower Platter in Jægersborg - Cauliflower Spinach in Jægersborg - Cauliflower Tikka Masala in Jægersborg - Channa Masala in Jægersborg - Chicken Biryani in Jægersborg - Chicken Jeera Masala in Jægersborg - Chicken Korma in Jægersborg - Chicken Madras in Jægersborg - Chicken Platter in Jægersborg - Chicken Spinach in Jægersborg - Chicken Tikka Masala in Jægersborg - Chutneys in Jægersborg - Coca-Cola in Jægersborg - Coca-Cola Zero in Jægersborg - Coconut Tamarind Cauliflower in Jægersborg - Coconut Tamarind Chicken in Jægersborg - Coconut Tamarind Lamb in Jægersborg - Coconut Tamarind Paneer in Jægersborg - Garlic Nan in Jægersborg - Kale Salad in Jægersborg - Kingfisher in Jægersborg - Lamb Biryani in Jægersborg - Lamb Jeera Masala in Jægersborg - Lamb Korma in Jægersborg - Lamb Madras in Jægersborg - Lamb Platter in Jægersborg - Lamb Spinach in Jægersborg - Lamb Tikka Masala in Jægersborg - Lemonade in Jægersborg - Mango Chutney in Jægersborg - Mango Lassi in Jægersborg - Mattar Paneer in Jægersborg - Nan in Jægersborg - Paneer Biryani in Jægersborg - Paneer Jeera Masala in Jægersborg - Paneer Korma in Jægersborg - Paneer Madras in Jægersborg - Paneer Platter in Jægersborg - Paneer Spinach in Jægersborg - Paneer Tikka Masala in Jægersborg - Papadums in Jægersborg - Paratha in Jægersborg - Pilaoo Rice in Jægersborg - Raita in Jægersborg - Sparkling Water in Jægersborg - Spinach Bhaji in Jægersborg - Spring Water in Jægersborg - Yellow Dal in Jægersborg