Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Vesterbro (København V)

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Vesterbro (København V) - Bangan Burtha in Vesterbro (København V) - Bombay Mix in Vesterbro (København V) - Butter Cauliflower in Vesterbro (København V) - Butter Chicken in Vesterbro (København V) - Butter Lamb in Vesterbro (København V) - Butter Paneer in Vesterbro (København V) - Cauliflower Biryani in Vesterbro (København V) - Cauliflower Jeera Masala in Vesterbro (København V) - Cauliflower Korma in Vesterbro (København V) - Cauliflower Madras in Vesterbro (København V) - Cauliflower Platter in Vesterbro (København V) - Cauliflower Spinach in Vesterbro (København V) - Cauliflower Tikka Masala in Vesterbro (København V) - Channa Masala in Vesterbro (København V) - Chicken Biryani in Vesterbro (København V) - Chicken Jeera Masala in Vesterbro (København V) - Chicken Korma in Vesterbro (København V) - Chicken Madras in Vesterbro (København V) - Chicken Platter in Vesterbro (København V) - Chicken Spinach in Vesterbro (København V) - Chicken Tikka Masala in Vesterbro (København V) - Chutneys in Vesterbro (København V) - Coca-Cola in Vesterbro (København V) - Coca-Cola Zero in Vesterbro (København V) - Coconut Tamarind Cauliflower in Vesterbro (København V) - Coconut Tamarind Chicken in Vesterbro (København V) - Coconut Tamarind Lamb in Vesterbro (København V) - Coconut Tamarind Paneer in Vesterbro (København V) - Kale Salad in Vesterbro (København V) - Kingfisher in Vesterbro (København V) - Lamb Biryani in Vesterbro (København V) - Lamb Jeera Masala in Vesterbro (København V) - Lamb Korma in Vesterbro (København V) - Lamb Madras in Vesterbro (København V) - Lamb Platter in Vesterbro (København V) - Lamb Spinach in Vesterbro (København V) - Lamb Tikka Masala in Vesterbro (København V) - Lemonade in Vesterbro (København V) - Mango Chutney in Vesterbro (København V) - Mango Lassi in Vesterbro (København V) - Mattar Paneer in Vesterbro (København V) - Nan in Vesterbro (København V) - Paneer Biryani in Vesterbro (København V) - Paneer Jeera Masala in Vesterbro (København V) - Paneer Korma in Vesterbro (København V) - Paneer Madras in Vesterbro (København V) - Paneer Platter in Vesterbro (København V) - Paneer Spinach in Vesterbro (København V) - Paneer Tikka Masala in Vesterbro (København V) - Papadums in Vesterbro (København V) - Paratha in Vesterbro (København V) - Pilaoo Rice in Vesterbro (København V) - Raita in Vesterbro (København V) - Sparkling Water in Vesterbro (København V) - Spinach Bhaji in Vesterbro (København V) - Spring Water in Vesterbro (København V) - Yellow Dal in Vesterbro (København V)